Even voorstellen Henry Mulder

Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto’s, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen – denk ook aan complexe processen en organisaties – was de aanleiding om INCOSE op te richten.

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Even voorstellen: Henry Mulder als bestuurslid communicatie

Mijn naam is Henry Mulder (59), ik woon samen met partner, dochter en hond. Ik mag de komende jaren de rol van bestuurslid communicatie vervullen en stel mij graag aan u voor.

Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg in de functie van Programmamanager Innovatie bij Trajectum en daarnaast E-health Architect bij Q-Consult Zorg. Voordat dat ik in de gezondheidszorg ging werken heb ik in de ICT-, energie- en defensiesector gewerkt. Om het laatste te beginnen ben ik bij wat nu Thales is in aanraking gekomen met de wereld van Systems Engineering. Deze kennis heb ik daarna in kunnen zetten in de energiesector bij wat nu Eaton is en daarna in de ICT sector bij Atos en Fujitsu. En nu de zorg aan het transformeren is naar gezondheid met steeds complexere samenwerkingen is het mijn uitdaging Systems Engineering bekend te maken in deze sector.

Een uitdaging die ik ben aangegaan door het schrijven van een boek, “Transforming Healthcare with DevOps, A practical guide to embrace the complexity of digital transformation”. En nu ook vanuit INCOSE in de rol van bestuurslid communicatie. Het slaan van bruggen en het bouwen aan communities zodat sectoren van elkaar kunnen leren past goed in de doelstelling van INCOSE en vooral in de Vision 2035 waar niet alleen de zorgtransistie, maar ook de transities in exploratie, energie, transport, informatie en telecom een plek hebben. Mijn wens is dat we samen vanuit INCOSE deze transities kunnen ondersteunen.