INCOSE workshop

David Long

Chief engineer for digital engineering, Systems Engineering Research Center

Keynote: Leading for a sustainable future

16:30 – 17:30

Abstract
Complexiteit is een dominant thema van de 21e eeuw, omdat we betreuren dat de wereld om ons heen steeds complexer wordt. We creëren een groot deel van deze complexiteit zelf terwijl we nieuwe technologieën inzetten bij het nastreven van grotere, gedurfde ondernemingen. Tegelijkertijd is een deel van wat wij waarnemen als nieuwe complexiteit altijd al aanwezig. We zijn ons er simpelweg niet van bewust.

Onze onderlinge relatie met de wereld om ons heen valt in de categorie van complexiteit die altijd aanwezig is geweest, maar nu pas ons bewustzijn binnendringt (of opnieuw binnendringt). Bij het nastreven van onze meer gedurfde doelen verwaarlozen we duurzaamheid vaak of geven we er bewust een lagere prioriteit aan. Tegenwoordig erkennen we dat dit geen mentaliteit is die we kunnen voortzetten.

Wat kunnen we als systeemingenieurs doen om een ​​betere toekomst voor onszelf en toekomstige generaties te creëren? Het antwoord is veel meer dan we misschien denken. Door gebruik te maken van onze principes en standpunten kunnen we een unieke en positieve impact hebben als we de kwestie van duurzaamheid aanpakken. We kunnen leiden door invloed, door specifieke interventiepunten te identificeren en te exploiteren terwijl we stroomopwaarts, stroomafwaarts en naar buiten kijken op product-, ondernemings- en maatschappelijk niveau. We kunnen de uitdaging die voor ons ligt omarmen en onze sterke punten benutten in combinatie met de mensen om ons heen, om leiding te geven aan een duurzame toekomst.

Bio David Long
David heeft meer dan 30 jaar lang organisaties geholpen bij het beoordelen, adopteren en implementeren van methoden om hun vaardigheid in systeemtechniek te vergroten, terwijl hij tegelijkertijd werkte aan het bevorderen van de stand van de techniek. David heeft Vitech opgericht en geleid, waar hij innovatieve, toonaangevende methoden en software ontwikkelde om systemen van de volgende generatie te ontwikkelen. Tegenwoordig is hij hoofdingenieur voor digitale engineering bij het Systems Engineering Research Center en werkt hij aan het coördineren en bevorderen van hun digitale portfolio. Hij is co-auteur van A Primer for Model-Based Systems Engineering en geeft regelmatig keynotes en workshops over de hele wereld.

David, een INCOSE Fellow en Expert Systems Engineering Professional, was in 2014/2015 president van INCOSE. David is momenteel directeur strategische integratie van INCOSE en coach bij INCOSE’s Technical Leadership Institute.