INCOSE-NL workshop
Marco Bimbi

Marco Bimbi

Principal Application Engineer 

Stephan van Beek

Stephan van Beek

Principal Application Engineer 

Workshop: Practical use-cases

10:30 – 12:00

Abstract
Use-case 1: MBSE met simulatie inschakelen om systeemanalyse voor SOLARIS uit te voeren
Deze presentatie onderzoekt het gezamenlijke gebruik van Model-Based System Engineering (Capella) en Simulatie (System Composer, Simulink) om architectuuroptimalisatie en systeemanalyse uit te voeren in de context van het project SBSP (Space-Based Solar Power, onderdeel van het ESA SOLARIS-programma ).

Use-case 2: Veiligheidsanalyse als uitbreiding van MBSE
Deze presentatie onderzoekt Model-Based Safety Analysis (MBSA) als een effectieve strategie voor het verifiëren en valideren van veiligheidseisen voor mobiele robots. Concreet demonstreren we hoe MBSA de start van veiligheidsanalyses vroeg in de ontwikkelingsfase mogelijk maakt en deze in combinatie met ontwerpactiviteiten mogelijk maakt. Bovendien benadrukken we de rol van simulatiegegevens bij het valideren van de aannames die ten grondslag liggen aan veiligheidsanalyses en het garanderen van afstemming tussen ontwerp- en veiligheidsoverwegingen.

Bio Marco Mimbi
Marco Bimbi is een Principal Application Engineer die zich richt op Model Based Systems Engineering workflows voor veiligheidskritische toepassingen. Marco kwam in 2022 bij MathWorks. Voordat hij bij The MathWorks kwam, heeft hij meer dan 10 jaar gewerkt in de lucht- en ruimtevaart- en spoorwegindustrieën zoals Rolls-Royce en Deutsche Bahn, waarbij hij zich richtte op Systems Engineering-workflows voor veiligheidskritische toepassingen. Tijdens zijn carrière vervulde hij verschillende rollen zoals Control Systems Architect, Model Based Systems Engineering Specialist en Requirements Manager. Bij MathWorks helpt Marco klanten de MathWorks-toolchain, inclusief System Composer, te gebruiken voor hun Systems Engineering-workflow. Bovendien biedt Marco branche-inzicht aan het MathWorks-ontwikkelteam om toekomstige productmogelijkheden te stimuleren.

Bio Stephan van Beek
Stephan van Beek heeft meer dan 15 jaar toegewijde dienst bij MathWorks, Eindhoven, waar zijn rol als technisch specialist hem tot een belangrijke speler heeft gemaakt in het landschap van Systems Engineering en Embedded Systems (FPGA, SoC). Stephan heeft contact met klanten in heel Europa en zijn vermogen om de principes van Model-Based Systems Engineering (MBSE) te combineren met Model-Based Design (MBD) heeft hem tot een expert in zijn vakgebied gemaakt.
Voordat Stephan bij MathWorks kwam werken, maakte hij deel uit van het elektronische ontwerpmethodologieteam bij Océ-Nederland, waar hij een cruciale rol speelde bij het verbeteren van ontwerpworkflows. Zijn professionele reis omvat ook een hoofdstuk bij Anorad Europe BV, waarin hij zich verdiept in de fijne kneepjes van motion control-systemen.
Studeerde aan de Hogeschool van Eindhoven, waar hij zijn B.Sc. behaalde in Electrical Engineering. Stephan combineert zijn academische inzichten met praktijkervaring om praktische en innovatieve oplossingen te leveren.