INCOSE-NL workshop
Jordy Houwen

Jordy Houwen

Consultant Systems Engineering 

Ilja Achterberg

Ilja Achterberg

Senior Consultant Systems Engineering 

Dennis de Koning

Dennis de Koning

Team Leader Systems Engineering 

Systeemintegratie van vervoerssystemen 

10:30 – 12:00

Abstract
We Love Transport. Met die slogan stort ADSE zich met kennis en kunde op de transportmiddelen van nu en de toekomst. Dat doen we met een systeemblik, als echte Systems Engineers. Zo weten we dat alles wat vliegt, vaart, rijdt en spoort onderdeel is van een groter geheel. Daarin spelen bijvoorbeeld ook infrastructuur en verkeersgeleiding een belangrijke rol. Wat nu als je grote verbouwingen gaat doen aan dat System of Systems terwijl ‘de winkel open is’ en de prestaties van het vervoerssysteem op peil moeten blijven? Innovaties zoals elektrisch vliegen, autonoom rijden en de invoering van een Europees treinbeveiligingssysteem (ERTMS) hebben impact op alle facetten van het vervoerssysteem. Dat vraagt om een slimme en integrale aanpak! 

In een interactieve workshop verkennen we deze uitdaging samen met de deelnemers. We nemen jullie mee in vraagstukken waar wij aan werken bij onze klanten. Wat maakt deze vraagstukken zo lastig? Wat zegt de beschikbare theorie van Systems Engineering hierover? Vervolgens gaan we aan de slag met een case. We dagen jullie uit om met ons mee te denken. Hoe kunnen we (MB)SE gebruiken in onze aanpak? Wat kunnen we leren we van de weerbarstige praktijk? Welke ideeën kunnen we samen genereren? 

Bio Jordy Houwen
Jordy Houwen is een Systems Engineering Consultant met ervaring in de rail-, maritieme en luchtvaartsector. Hij adviseert bedrijven zoals Damen Naval, NS, ProRail, KLM Cityhopper en Transavia bij de complexiteit van ‘brownfield‘ systeemontwikkeling. Met een achtergrond in luchtvaarttechniek en organisatiekunde werkt hij graag op het raakvlak tussen techniek en organisatie en met focus op het doorvoeren van tactische veranderingen om verbeteringen te realiseren.

Bio Ilja Achterberg
Ilja Achterberg is een Senior Consultant op gebied van Systems Engineering. Zij helpt klanten door mee te denken over de uitdagingen die komen kijken bij complexe technische projecten. Met ervaring in diverse sectoren, een scherp analytisch inzicht en een focus op systeemarchitectuur, zorgt zij voor een gestructureerde aanpak met oog voor het proces. Ze vindt het belangrijk om een balans te creëren tussen aandacht voor details en het overzien van het grotere geheel.

Dennis de Koning
Dennis de Koning is Teamleider Systems Engineering bij ADSE. In zijn werk als Senior Consultant in de rail- en luchtvaartsector adviseert hij bedrijven als NS, ProRail, KLM Cityhopper en Schiphol. Hij combineert een achtergrond in techniek én bedrijfskunde, en focust zich op de vertaling van complexe analyses naar heldere managementtaal. Zijn passie is het begeleiden en coachen van teams en individuele teamleden bij klanten en in de eigen adviesorganisatie.