Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto’s, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera. Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen – denk ook aan complexe processen en organisaties – was de aanleiding om INCOSE op te richten.

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Even voorstellen: Mari van de Ven als Penningmeester

Mijn naam is Mari van de Ven, ik woon sinds 2004 samen met mijn vriendin in het mooie Hoorn nh en zeilen is onze grote hobby.
Ik heb een technisch – bedrijfskundige achtergrond en ben sinds 2004 werkzaam binnen de inframarkt in functies project- en lijnmanagement.
Binnen de inframarkt wordt bij D&C en DBFM contracten Systems Engineering als methodiek voorgeschreven. Hier binnen heeft configuratiemanagement mijn grootste interesse. Vanaf 2016 ben ik zzp-er geworden en heb ik mijzelf verder gespecialiseerd in CM2.
De CM2 standaard voor Enterprise Configuratiemanagement bevat een reeks principes ter verbetering van de “manier van werken” vanuit de eisen aan fysieke producten/systemen/diensten of services en de bijbehorende (gedocumenteerde) informatie van ontwerp t/m beheerfase.

In 2017 en 2018 heb ik voor INCOSE-NL in de kascontrolecommissie gezeten en in 2019 ben ik projectleider geweest voor de organisatie van EMEA Workshop, die in Utrecht heeft plaatsgevonden.

Ik wil als penningmeester in het bestuur van INCOSE-NL een bijdrage leveren aan het blijven ontwikkelen van de vereniging en het behouden van de gezonde financiële huishouding.