|
Nieuwsbrief jan. 2023
Beste Bezoeker,
Hierbij de INCOSE-NL nieuwsbrief van december 2022, met deze keer onder andere informatie over de netwerkbijeenkomst op dinsdag 13 december aanstaande en de jaarplanning voor 2023.
Bijeenkomsten
Dinsdagavond 24 januari staat het DOEN-project Draaibruggen Kanaal Gent Terneuzen op het programma. Het Project DOEN werd in 2013 gelanceerd door Rijkswaterstaat. DOEN gaat voor maximale klantwaarde en eerlijk geld voor eerlijk werk. Door in bouwprojecten beter met elkaar samen te werken. Tussen opdrachtgevers en marktpartijen, maar ook met beheerders en stakeholders in de omgeving. Door te werken vanuit de bedoeling achter bestaande regels. Logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is. En door geleerde lessen te delen met anderen, om zo bij te dragen aan een structurele verandering in de bouwsector.
Eén van de DOEN-projecten is het project Draaibruggen Kanaal Gent Terneuzen (DKGT), waarbij vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat (opdrachtgever) en Equans (opdrachtnemer) één IPM-team hebben gevormd en daarmee gezamenlijk verantwoordelijk waren voor het project en de oplevering aan de beheerder van de draaibruggen.
Op 24 januari zal Leobert van der Wielen, technisch manager namens Rijkswaterstaat binnen het project DKGT, aan de hand van dit project ingaan op deze samenwerkingsvorm en de voordelen hiervan ten aanzien van scopeafbakening, het maken van ontwerpkeuzes, afstemming met stakeholders, besluitvorming, de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, het werkplezier van de medewerkers en binnen budget blijven.
Leobert van der Wielen is opgeleid in industriële automatisering en werkt al meer dan 10 jaar voor Rijkswaterstaat. Hij werkt voornamelijk in complexe grote renovatieprojecten aan onder andere bruggen, sluizen en tunnels. Hiervoor werkte hij 15 jaar in de automatisering op diverse terreinen.
Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
18:30 - Ontvangst en inloop met broodjes
(19:00 - Online omgeving "open")
19:15 - Opening / mededelingen bestuur
19:30 - Presentatie
21:15 - Netwerkborrel
22:00 - Einde bijeenkomst
We zijn deze avond te gast bij Equans in Dordrecht. Daarnaast is het mogelijk om online deel te nemen. Aanmelden kan via deze link. Graag aangeven of je online wilt deelnemen of naar locatie komt, door te kiezen voor het juiste toegangsbewijs.
Ook de onderwerpen voor februari en maart zijn bekend. Donderdagavond 16 februari kan je deelnemen aan SErious Game, deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Jong INCOSE. Dinsdagavond 21 maart staat een presentatie door Prof.dr. W.C. Turkenburg op de agenda.
Aanmelden voor beide avonden is nu al mogelijk via onze website.
De data van de overige Netwerkbijeenkomsten én de INCOSE-NL Workshop in 2023 zijn te vinden via deze link.
ALV’s
Speciaal agendapunt tijdens de ALV van 17 november 2022 was het eerder besproken voorstel om binnen INCOSE-NL, net als binnen andere INCOSE Chapters, de functie van Technical Director in te stellen. Op deze avond is nogmaals een toelichting gegeven op het hoe en waarom we deze functie willen introduceren. Hiervoor is tijdens deze ALV een voorstel ingebracht met betrekking tot de taken en verantwoordelijkheden van een Technical Director, welke was uitgewerkt in het Huishoudelijk Reglement (HR).
Die avond is het reviewcommentaar van de leden besproken, maar is het voorstel nog niet aangenomen. Inmiddels is het reviewcommentaar verwerkt in een nieuwe versie van het HR, welke binnenkort opnieuw met de leden wordt gedeeld. Vervolgens zal een extra ALV georganiseerd worden, waarbij het nieuwe voorstel wordt ingebracht. Een uitnodiging voor deze extra ALV wordt binnenkort aan de leden verstuurd.
21 maart aanstaande staat de “normale” 1e ALV van het jaar gepland. Deze avond hopen we onder andere twee nieuwe bestuursleden voor te stellen. Zie ook het volgende artikel.
Vacatures
Tijdens de ALV van 21 maart nemen de huidige voorzitter en het bestuurslid communicatie van INCOSE-NL afscheid als bestuurslid. Je kunt je nog steeds aanmelden voor één van deze twee posities binnen het bestuur.
Als eerste Chapter op het vasteland van Europa is INCOSE-NL in 1996 van start gegaan met 25 enthousiaste leden. Onder het groeiende aantal leden (100 in 1999, 270 in 2005 en meer dan 350 in 2021) zijn mensen uit alle takken van sport, waaronder publieke infra, procesindustrie en high-tech sector. Er is ook afvaardiging uit (technische) universiteiten en hogescholen.
Wat de leden verbindt is hun interesse in Systems Engineering en aanverwante onderwerpen. Door kennisuitwisseling en gezamenlijke activiteiten komen ze meer te weten over SE en de toepassing ervan in verschillende sectoren.
Zie jij het als een uitdaging om Systems Engineering binnen Nederland verder op de kaart te zetten en/of het uitwisselen van kennis en ervaringen binnen de verschillende markten waarin Systems Engineering wordt toegepast te bevorderen? Dan is dit een uitgelezen kans!
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met één van de huidige bestuursleden.
Internationaal
Verder worden ook in 2022 diverse internationale evenementen (webinars) georganiseerd vanuit INCOSE Central en/of andere lokale Chapters. Zie hiervoor onder andere de agenda op incose.org.
Wil je buitenom de nieuwsbrieven op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van INCOSE-NL? Dan kan je terecht op onze website, kan je je aanmelden voor de INCOSE-NL whatsapp (read-only) groep (volg de QR-code) en/of je aanmelden voor de LinkedIn groep van INCOSE-NL met wekelijks een actuele Post van onze voorzitter! Of door één van onze webinars/netwerkbijeenkomsten bij te wonen uiteraard.

Openen op je mobiel en je wordt toegevoegd aan deze groep.
|
|