Workshop: Standaardisatie, waar komt de knip en wat zijn de consequenties?

Berber Vogt (Coördinerend adviseur IA/ Productmanager 3BT, Rijkswaterstaat) 
10:30 - 12:00 uur

Missie Rijkswaterstaat: Samen werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Om aan deze doelstellingen te kunnen voldoen wordt er steeds meer nagedacht over het uitbreiden van standaardisatie (LTS en LBS worden al toegepast) binnen de projecten aan de kant van Rijkswaterstaat. Deze standaardisatie roept veel vragen en onzekerheden op bij zowel de markt als Rijkswaterstaat zelf. 
In de workshop gaan we de verschillende aspecten bekijken als we standaardisatie van een tunnel willen toepassen. Waar leggen we de knip en wat zijn de consequenties voor de verschillende partijen?

Wat kun je leren? 
In deze workshop word je bewust gemaakt dat de keuzes die gemaakt worden voor standaardisatie en waar de knip ligt tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer in een tunnelproject niet makkelijk zijn en ook nogal wat impact op verschillende vlakken met zich meebrengt

Over Berber Vogt

Berber Vogt

Berber Vogt heeft informatica en elektrotechniek gestudeerd. Zij heeft intussen meer dan achttien jaar ervaring op het gebied van Systems en software engineering, waarvan de laatste negen jaren in de infrastructuur. De eerste jaren heeft zij aan de opdrachtnemerskant gezeten en de laatste 5 jaar bij Rijkswaterstaat. Naast haar werk is zij al een aantal jaren actief binnen INCOSE, eerst in Nederland, later internationaal. Berber probeert in haar werk de methodieken, middelen toe te passen die nodig zijn, maar het uitgangspunt blijft dat het pragmatisch, werkbaar en haalbaar moet zijn. 

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma