Workshop: Requirements 101

Mahmoud Saraya (Senior Systems Engineer, Shell), Sannelie van der Westhuizen (Mechanical Engineer, Shell)
12:45 - 14:15 uur
Deze workshop zal in het Engels gegeven worden

Requirements 101 is een Shell-brede campagne om onze vaardigheden in het schrijven van requirements te verbeteren. Omdat we met veel externe partijen werken, hebben we het meeste videotrainingsmateriaal openbaar gemaakt op YouTube. Requirements communiceren onze behoeften en zijn van cruciaal belang voor veel processen. Communicatie is echter niet altijd eenvoudig. Dus als je contracteisen, technische requirement, projectspecificaties etc. schrijft, heb je zeker baat bij Requirements 101.

Requirements vormen de kern van al onze zakelijke beslissingen, van het opleveren van projecten, het runnen van activa en het beheren van risico's. Ze hebben niet alleen een technische component, maar zijn ook contractueel.

In de workshop zullen we het schrijven van requirments oefenen, beginnend met praktijkvoorbeelden van requirments die behoorlijk kunnen worden verbeterd. We demonstreren ook het gebruik van software die kan worden gebruikt om de kwaliteit van een requirment te controleren tijdens het schrijven ervan. Het is ook mogelijk om requirments waar je mee worstelt mee te nemen als testcases. Dit zal naar verwachting een behoorlijk interessant debat en discussie opleveren.

Voordat je aan de workshop deelneemt, kun je de Requirements 101 YouTube bekijken om je voor te bereiden.

Over Mahmoud Saraya

Mahmoud Saraya

Mahmoud is momenteel Senior Systems Engineer bij Shell Projects and Technology. Hij heeft 15 jaar ervaring bij Shell op verschillende locaties en rollen. Het grootste deel van zijn carrière was hij mechanisch statische ingenieur binnen onderhoud en projecten bij NAM Nederland en Pearl Gas to Liquid plant in Qatar. Daarna trad hij in dienst bij BAPETCO (voormalig Shell Egypt upstream JV) als projectingenieur, waar zijn werkterrein meer verschoof naar de oplevering van projecten. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het centrale team van Shell Systems Engineering en benut hij zijn projecten en technische ervaring in een portfolio van Shell-projecten, variërend van wind- en nieuwe energieën tot conventionele olie- en gasprojecten. Zijn belangrijkste focus ligt op het rationaliseren van technische eisen in projecten.

Over Sannelie van der Westhuizen

Sannelie van der Westhuizen

Sannelie kwam in 2013 bij Shell als ervaren werktuigbouwkundig ingenieur die aan kapitaalprojecten werkte en heeft sindsdien ook ervaring opgedaan in onderhoud, beheer van zakelijke kansen en werken als leeradviseur voor kwaliteit en systeemtechniek. Ze staat bekend om het stimuleren van innovatie om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Ze is getrouwd en heeft twee dochters, woont in Nederland en kijkt ernaar uit om de wereld te verkennen nu de COVID-beperkingen afnemen.

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma