Workshop: Semantic modelling for MBSE

Deze workshop zit inmiddels vol.

Bram Bazuin (Lead Consultant & Head of Fields, Semmtech)
14:30 - 16:00 uur

De toenemende complexiteit van assets in de gebouwde omgeving brengt nieuwe uitdagingen, dit vraagt om samenwerking tussen stakeholders in wisselende samenstellingen. Traditionele Systems Engineering kan niet voldoen aan de vraag naar toepasbare en uitwisselbare informatie. Daarom transformeert Systems Engineering in de gebouwde omgeving naar dynamische digitale ecosystemen waarin op vernieuwende wijze wordt samengewerkt.

In deze presentatie zien we hoe zo'n ecosysteem vorm krijgt en welke rol Semantische Modellen, Open Standaarden en Linked Data spelen bij het uitwisselen van informatie tussen stakeholders. Naast inzicht in de theoretische achtergrond, voorbeelden uit de praktijk en een demonstratie van de oplossing die Semmtech biedt om dit vraagstuk te managen, gaan we zelf aan de slag gaan met een modelleeropdracht.

Over Bram Bazuin

Bram Bazuin

Bram Bazuin is Lead Consultant en Head of Fields bij Semmtech. Semmtech zorgt dat organisaties in de complexe asset engineering kunnen samenwerken en informatie kunnen uitwisselen. Als Head of Fields is Bram verantwoordelijk voor de coördinatie tussen de kennisgebieden die Semmtech hiertoe inzet, o.a.: Model Based Systems Engineering (MBSE), Linked Data, Master Data Management, Integraties, en Kunstmatige Intelligentie (AI). Eerder was Bram verantwoordelijk voor SEm® Framework en de ontwikkeling van SEm® Relatics Master. Bram is een bachelor in Systems Engineer en master in Civiel Ingenieur aan TU Delft. 

 Naast dienstverlener is Semmtech ontwikkelaar van de Laces Suite, dit stelt domeinexperts in staat hun kennis vast te leggen en sofware-onafhankelijk te delen met andere personen, organisaties en applicaties. 

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma