Workshop: What is ‘asked for’ and what is ‘needed’ are not the same. What is your choice?

Ger Schoeber (Grouplead systems engineering Lightyear)
10:30 - 12:00 uur

Heeft u ooit eisen ontvangen die niet overeenkomen met de werkelijke behoeften van de klant? 
Het moet snel, gebruiksvriendelijk, een hoge doorvoersnelheid, een schitterende lijst met functies en nog veel meer zijn. En na uitgebreide fasen van jarenlang ontwerpen, engineeren, integreren, verifiëren, valideren, enz., blijkt dat het misschien moeilijk te produceren, moeilijk te onderhouden of schaalbaar is.

Hoe voorkom je dit? 
Herken je dit en ben je geïnteresseerd in het leren en ervaren van een zeer praktische tool/methode om hiermee om te gaan, dan heet ik je graag welkom in deze workshop!

Over Ger Schoeber

Ger Schoeber

Ger Schoeber studeerde elektronica en informatica en begon zijn carrière als softwareontwikkelaar bij Philips in 1984. Vijf jaar later trad hij in dienst bij High Tech Automation, een technische softwaredienstverlener, en stapte over naar systeemarchitectuur en projectmanagement. In 2001 richtte Schoeber Task Switch op, zijn eigen adviesbureau op het gebied van multidisciplinaire systeemarchitectuuractiviteiten. Van 2008 tot 2011 werkte hij voor Sioux als adviseur en ontwikkelaar van business cases. In 2011 trad hij toe tot de Hotraco Group en initieerde en ontwikkelde hij verschillende innovaties op het gebied van landbouw, industrie, energie en zorg. En in 2021 trad hij in dienst bij Lightyear in Helmond als groepsleider Systems Engineering. Ger Schoeber is ook internationaal trainer Systems Architecting voor het High Tech Institute en heeft een ESEP INCOSE-certificering. 

Schoeber vindt het leuk om zowel actief te zijn in het bedrijfsleven als dit te combineren met lesgeven. Hij neemt vaak zijn eigen fouten/leren als uitgangspunt. “Hierdoor wordt heel duidelijk hoeveel theorie en praktijk kunnen verschillen.” 

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma