Workshop: Why Models Are Essential to Digital and Systems Engineering

Alan Moore (Architecture Modelling Expert, Mathworks), Stephan van Beek (Principal Application Engineer, Mathworks), Tadele Shiferaw (Senior Application Engineer, Mathworks) 

12:45 - 14:15 uur
Deze workshop zal in het Engels gegeven worden

Digitale engineering en Model-Based Systems Engineering (MBSE) zijn meer dan alleen modewoorden in de branche; ze zijn essentieel voor de overgang van document gestuurde ontwikkelingsbenaderingen. Deze workshop zal zich richten op twee principes van digitale engineering: automatisering mogelijk maken en een gezaghebbende bron van waarheid behouden. Deze twee principes zijn vooral van toepassing op continue engineeringmethoden zoals DevOps. Deze workshop zal het concept van semantische blauwdrukken definiëren en uitleggen waarom ze essentieel zijn om deze twee pijlers op een efficiënte en schaalbare manier te bereiken. Ten slotte zullen we laten zien waarom MBSE-tools die nauw verbonden zijn met modelgebaseerde ontwerptools, de juiste zijn om semantische blauwdrukken voor systemen en software te schrijven.

Wat leer je 
Hands-on ervaring in het toepassen van Digital Engineering principes met System Composer

  • Beoordeel use-case met behulp van sequentiediagrammen
  • Breng een digitale thread tot stand en volg deze om wijzigingen bij te houden
  • Analyse van handelsstudies met behulp van parametrische modellen
  • Systeemarchitectuur verifiëren en valideren met ontwerpmodellen

Over Alan Moore

Alan Moore

 Alan is een expert op het gebied van architectuurmodellering bij MathWorks en heeft uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van realtime en objectgeoriënteerde methodologieën en hun toepassing in verschillende systeemdomeinen. Alan heeft meegewerkt als taalarchitect voor versie 1 van de SysML-taal.

Over Stephan van Beek

 Stephan van Beek

Stephan van Beek werkt al meer dan 15 jaar als technisch specialist Systems Engineering en Embedded Systems bij MathWorks in Eindhoven. Hij werkt nauw samen met klanten in heel Europa en bouwt bruggen tussen Model-Based Systems Engineering (MBSE) en Model-Based Design (MBD). Daarvoor werkte hij in de groep elektronische ontwerpmethodologie bij Océ-Nederland waar hij projecten ondersteunde en uitvoerde om ontwerpstromen te verbeteren. Ook werkte hij in de motion control systems groep bij Anorad Europe BV. Stephan heeft een B.Sc. diploma elektrotechniek aan de Hogeschool Eindhoven.

Over Tadele Shiferaw

Tadele Shiferaw

 Tadele Shiferaw is een senior applicatie-ingenieur bij MathWorks Benelux en richt zich op fysieke modellering, besturingsontwerp, systeemtechniek en hardware-in-the-loop-testen. In deze klantgerichte rol leidt Tadele technische contacten met zowel commerciële als academische organisaties voor een succesvolle adoptie van op modellen gebaseerd ontwerp. Voordat hij bij MathWorks kwam, werkte hij als Mechatronic Software Engineer bij Philips Healthcare, waar hij applicatie- en low-level besturingssoftware op hoog niveau ontwikkelde voor een gerobotiseerd röntgenplatform. Tadele voltooide een graduate studie in controlesystemen en een Ph.D. over veilige robotmanipulatie aan de Universiteit Twente in Nederland. 

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma