Closing keynote

Future Directions for MBSE with SysML v2

Sandy Friendenthal, internationale MBSE-expert
16:30 - 17:30 uur
Deze presentatie zal in het Engels gegeven worden

Model-based systems engineering (MBSE) is de afgelopen jaren geëvolueerd als antwoord op de behoefte om het hoofd te bieden aan de toenemende systeemcomplexiteit en de grotere wendbaarheid van ondernemingen. MBSE is een benadering van systeemtechniek waarbij informatie over het systeem wordt vastgelegd in een systeemmodel. Deze benadering kan een completer, consistenter en traceerbaarder systeemontwerp opleveren dan een meer traditionele op documenten gebaseerde benadering waarbij informatie over het systeem wordt vastgelegd in een verscheidenheid aan documenten, informele diagrammen en spreadsheets. 

SysML v1 werd in 2006 aangenomen en is een belangrijke factor geweest voor MBSE. Sindsdien is er veel geleerd over het toepassen van MBSE met SysML. De volgende generatie SysML (v2) wordt ontwikkeld door het SysML v2 Submission Team (SST) om mogelijkheden te bieden die de beperkingen van SysML v1 aanpakken en de evoluerende praktijk van MBSE mogelijk maken. Deze presentatie vat de toekomstige richtingen voor MBSE samen en hoe SysML v2 deze behoeften kan ondersteunen. 

Over Sandy Friedenthal

 Sandy Friedenthal

Sanford Friedenthal is een marktleider en onafhankelijke consultant in model-based systems engineering (MBSE). Voorheen was hij Technical Fellow bij Lockheed Martin, waar hij leiding gaf aan de inspanningen om Model-Based Systems Development (MBSD) en andere geavanceerde praktijken in het hele bedrijf mogelijk te maken. Zijn ervaring omvat de toepassing van systeemtechniek gedurende de hele levenscyclus van het systeem, van conceptueel ontwerp tot ontwikkeling en productie op een breed scala aan systemen in de lucht- en ruimtevaart en defensie. De heer Friedenthal is een leider geweest van de inspanningen op het gebied van industriestandaarden via de Object Management Group (OMG) en INCOSE om de Systems Modeling Language (OMG SysML ®) te ontwikkelen die in 2006 door de OMG is aangenomen. Hij leidt nu de inspanning om de volgende generatie SysML (v2) te ontwikkelen. Hij is co-auteur van 'A Practical Guide to SysML' en 'Architecting Spacecraft with SysML'. Hij leidde ook de inspanningen om de Systems Engineering Vision 2035 voor INCOSE te ontwikkelen.

Klik hier om terug te gaan naar het volledige programma