Terugblik EMEA workshop bij LEF op 10 & 11 oktober 2019

De voortekenen waren goed. Al drie weken voor het event waren alle 150 kaarten uitverkocht. En de twee dagen waren inderdaad zeer geslaagd!

Wij waren te gast bij Rijkswaterstaat in Utrecht en konden gebruik maken van het LEF, het Future Experience Center. Een zeer prettige en inspirerende omgeving.

De eerste dag starte met een openingssessie waarbij de Ron Beem (Coördinator Systems Engineering Rijkswaterstaat) en Paul Schreinemakers (Directeur INCOSE EMEA) werden geinterviewd. Daarna volgde een basis cursus tekenen. Dit fungeerde als stimulans voor alle deelnemers om hun uitkomsten van de workshops zoveel mogelijk visueel te maken. Beelden zeggen vaak meer dan woorden en met deelnemers uit zeker 16 verschillende landen (zoals India, Zuid-Afrika en Noorwegen) verlaagde dit ook zeker de eventuele taalbarieres!

De onderwerpen van de workshops op de eerste dag waren zeer divers. Zo kon je onder andere aan de slag met de samenhang tussen projectmanagement en Systems Engineering, Systeem Architectuur of MBSE. (Het volledige programma is terug te vinden op de website van INCOSE Central). De eerste dag werd afgesloten met een korte terugblik op de workshops middels een visuele samenvatting, gemaakt door 'Huis van Verbeelding'.

En voor wie wilde was er 's avonds nog een meer ontspannend programma. Heerlijk eten in 'De Utrechter', met aansluitend een mooie rondvaart door de grachten van Utrecht. Een mooie ervaring, die door onze buitenlandse gasten ook zeer gewaardeerd werd!

De tweede dag opende met een interview van onze voorzitter van INCOSE-NL, Ger Schoeber. Vervolgens had iedereen weer de mogelijkheid om gedurende de dag twee verschillende workshops bij te wonen. Met op de tweede dag onderwerpen zoals Human System Integration, Systems of Systems en configuratiemanagement.

Aan het eind van de dag had 'Huis van Verbeelding' de visuele samenvatting van de eerste dag verder aangevuld, zodat een mooi overzicht was ontstaan van alles wat deze twee dagen de revue was gepasseerd.  Een mooi resultaat!