10 & 11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

Iedere 2 jaar organiseert INCOSE EMEA een 2-daagse workshop. Deze hebben eerder plaatsgevonden in Frankrijk en Duitsland. Dit jaar zijn we als INCOSE-NL in de lead om dit op de kaart te zetten. Inmiddels is het programma volledig uitgewerkt en zijn alle plaatsen vergeven.

Op het programma staan in totaal 20 workshops, welke in 5 paralle tracks zullen plaatsvinden. Iedere ochtend 5 sessie en iedere middag 5 sessies. Eén sessie duurt ongeveer 2½ uur.

Sprekers

Met genoegen kunnen we melding maken van de volgende keynote sprekers. Op de eerste dag een openingssessie waarbij de Rijkswaterstaat Directeur (tevens host) en Paul Schreinemakers, Directeur INCOSE EMEA geinterviewd worden. Later op de eerste dag een interview met Gretchen Peacock, Deputy Technical Director INCOSE. En tijdens de opening van de tweede dag een interview met Ger Schoeber, voorzitter van INCOSE-NL. Het volledige programma is terug te vinden op de website van INCOSE Central.

De 2-daagse workshop is er voornamelijk op gericht om niet puur een passieve luistersessie te zijn, maar juist actieve werkvormen waarin iedereen kan bijdragen. En een actieve werkvorm geeft ook het meeste resultaat. (what you read - you will forget; what you hear - you will understand; what you do - you will remember!)

Programma

Qua onderwerpen van de workshops moet je denken aan typisch SE gerelateerde zaken als Configuration Mgt (CM), Documenting on A3, Product Line Engineering (PLE), Model Based Systems Engineering (MBSE), System Architecture, Human System Integration (HSI), Systems of Systems (SoS), System Thinking (ST), Reliability Engineering (RE), SE for Small & Medium Enterprises ("MKB"), Safety, Simulation, etc.

Maar ook domein gerelateerde workshops zoals SE voor: Automotive, Oil & Gas, Transportation & Rail, Road & Tunnel.

En dan zijn er nog zaken als Future of Systems Engineering (FuSE), Knowledge-Based Engineering, Competency, Project Mgt & SE integration, ons eigen Jong INCOSE met een interactieve sessie en de mogelijkheid voor een Certification Test Exam.

Locatie

Dit 2-daags event zal plaatsvinden bij RWS in Utrecht en wordt verder ondersteund door LEF, het Future Experience Center. Er zijn opties op kamers voor overnachting+ontbijt bij Van Der Valk genomen die tegen reductie gereserveerd kunnen worden. Professionele facilitators vanuit LEF zullen expliciete ondersteuning bieden om zoveel mogelijk de creativiteit te stimuleren en te helpen om concrete resultaten in de beschikbare tijd te maximaliseren. Ook zijn we bezig om te kijken hoe we het visualiseren van resultaten kunnen maximaliseren. Ons brein is namelijk veel beter in staat om visuele informatie vast te leggen. Een visuele representatie zullen we lang blijven onthouden! Het doel is om deze visualisaties te tonen aan het eind van de 2e dag tijdens een soort van market place als een mooie representatie van alle creatieve activiteiten.

Aanmelden

De kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Wel is meer informatie te vinden via https://www.incose.org/emeaws2019