Even Voorstellen: Martijn Marijnen als bestuurslid communicatie

Graag stel ik mij kandidaat voor de functie bestuurslid communicatie van het INCOSE-NL bestuur!

Mijn naam is Martijn Marijnen, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin Winnie in Vreeland. De perfecte plek als je zoals ik van buiten zijn en watersport houdt, en vlakbij de stad wil wonen.

INCOSE voegt voor mij waarde toe door het bieden van mogelijkheden om kennis over SE op te doen en om ervaringen met vakgenoten te delen. Dit inspireert mij en zet me aan het denken over nieuwe of andere mogelijkheden voor de toepassing van SE, het verbeteren van mijn eigen werkwijze, en wakkert mijn enthousiasme voor het vakgebied aan. Daarom draag ik graag bij aan het succes van INCOSE!

Een goed verhaal opstellen vind ik erg leuk. Het belang van goede communicatie zie ik in alles terug, vaak zie ik weer wat een uitdaging het kan zijn. Doelstelling voor mijn rol in het INCOSE bestuur is wat mij betreft antwoord op de volgende vraag: Hoe kunnen we onze leden op een vernieuwende manier goed betrekken bij ontwikkelingen in het vakgebied van SE, en enthousiast maken om mee te doen aan events en initiatieven?

Verder wil ik mij inzetten voor het versterken van dialoog tussen SE’ers in verschillende sectoren, én het faciliteren van kennisoverdracht tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers binnen sectoren.

Daarnaast wil ik graag invulling geven aan thema’s zoals de praktische toepassing van SE en het uitbreiden van de toepassing van SE in Nederland; waar ik kansen zie in de breedte maar ook dieper in bestaande sectoren.

Na mijn studietijd in Delft, waar ik Werktuigbouwkunde en daarna master Technische bestuurskunde heb gestudeerd, wilde ik een baan waarbij ik veel verschillende opdrachten kon doen, analytisch uitgedaagd zou worden en mensen kon helpen hun werk leuker te maken en beter te doen. Zo ben ik terecht gekomen bij Stevin Technology Consultants. Het is onze missie om de prestaties van de publieke infrastructuur toekomstbestendig te verbeteren, door technisch talent te ontwikkelen. Laat dat nu net goed passen bij Systems Engineering, én de staat van ontwikkeling van SE in Nederland.

Zodoende voor Stevin als systems engineer aan de slag gegaan, onder andere bij de aanbesteding van vaartuigen voor Rijkswaterstaat en intercity’s voor NS. Nu bij RET, voor het in beheer nemen van een nieuw spoorbeveiligingssysteem. In de basis een Asset Management opdracht, waarbij meer SE skills van pas komen dan ik van tevoren dacht.