Even voorstellen: Ger Schoeber als aankomend voorzitter

Graag stel ik me even voor: Ger Schoeber, 54 jaar.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor Innovatie en Technologie voor alle businesses binnen de Hotraco Group. Dit richt zich met name op strategie, roadmap en architectuur voor de huidige en toekomstige meet- en regelsystemen die we leveren voor de agrarische markt. Dit betreft o.a. klimaatsystemen voor stallen aangevuld met alle aanvullende sturingen die je maar voor stallen kunt bedenken; opslagloodsen voor agrarische producten; tuinbouw; water stuur systemen; en zelfs industriële automatisering.

Ik ben afgestudeerd aan de HTS Venlo, Electrotechniek - differentiatie Technische Computerkunde.

In 1984 ben ik begonnen als embedded software engineer bij Philips in Eindhoven voor de ontwikkeling van gedistribueerde Real-Time Multiprocessor Operating Systemen voor de 1e generatie wafersteppers van ASML. In 1989 de overstap gemaakt naar High Tech Automation in Utrecht, een technische software dienstverlener. Vandaaruit gedetacheerd voor de ontwikkeling van verschillende software intensieve systemen zoals digitale printers; patiënt monitoring; fail safe systemen in de petrochemie; bagage afhandeling tot aan interactieve digitale TV. Dit in rollen als software engineer, architect en manager.

In 2001 heb ik samen met mijn vrouw ons eigen consultancy bedrijf, Task Switch, gestart. Task Switch richt zich op system architecting; o.a. door zelf de rol van architect in te vullen, maar ook het geven van trainingen voor -, en coachen van systeem architecten.

In 2008 heb ik een aantal jaren als Executive Consultant voor Sioux in Eindhoven gewerkt, en sinds 2011 voor Hotraco in Horst. Hiermee is de cirkel rond terug naar de agri markt, aangezien ik als 7e kind afkomstig ben uit een traditioneel boerengezin.

Inmiddels 25 jaar getrouwd met Ria en samen hebben we een dochter: Kirsten (23 jaar, grafisch vormgever), en een zoon: Martijn (20 jaar, filmer). We wonen in het mooie Horst, Noord-Limburg.

Het vak van System Architect / System Engineer, draag ik een warm hart toe. Voor deze lead-rol in technisch complexe en multidisciplinaire omgevingen, is het van groot belang om de technische keuzes in lijn te laten zijn met waarde voor zowel de stakeholders in de de klant omgeving als voor de eigen business omgeving. Als stuurgroeplid voor de System Architecting Study Group, doe ik daarin mijn best om architecten in kennis te laten delen met elkaar op basis van zowel de dagelijkse praktijk en als op gebied van ontwikkelingen bij Universitair onderzoek.

Daarnaast vind ik het een eer om me nu kandidaat te kunnen stellen als aankomend voorzitter voor Incose-NL. Vanuit Incose-NL wil ik mij graag energiek inzetten voor een verdere kruisbestuiving en versmelting van het gedachtengoed van Infra/Off-shore/GWW Systeem Engineers enerzijds en High Tech Systems&Products Systeem Architecten anderzijds. Tevens zie ik een uitdaging in de toepassing van System Engineering principes voor steeds complexer wordende systemen met als resultaat een alsmaar kortere time-to-market. Uiteindelijk is het ook van belang om de betrokkenheid van de bestaande Incose-NL leden te vergroten en nieuwe aanwas van jonge System Engineers en Architects te creëren.