Nieuwsbrief juli 2019

Printen
Als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, lees dan online
 
--

Nieuwsbrief juli 2019

Beste Bezoeker,

Hierbij de INCOSE-NL nieuwsbrief van jui 2019, met allereerst een bericht van de secretaris:

In de tijd dat ik aangesloten ben bij INCOSE zie ik een terugkerend principe: toenemende complexiteit. Dit thema staat centraal bij Netwerkbijeenkomsten, Webinars, Presentaties, Working groups etc.
 
Met toenemende complexiteit neemt ook de gevraagde/geleverde V&V/data toe. Denk aan Raakvlakken analyse, Crowd Control analyse en Afhankelijkheid analyse. Niet alleen de hoeveelheid van deze data neemt toe, met toenemende complexiteit volgt ook toenemende context tot het Systeem van de data.

Een succesvol project wordt meer en meer afhankelijk van de Informatievoorziening binnen (en buiten) het project, alleen een correct geïmplementeerd Document Management Systeem (DMS) is hierin niet afdoende.

Systems Engineering wordt toegepast over verschillende domeinen welke elk hun eigen maturiteit hebben binnen de informatievoorziening. In mijn mening kan INCOSE een rol spelen bij het gelijk trekken van deze maturiteit en het in de toekomst naar een hoger niveau tillen. Dit kan bereikt worden door het delen van meer of minder succesvolle implementaties van informatievoorzieningen.

Heb jij interesse in dit onderwerp of een voorbeeld van zo’n implementatie? Hopelijk kunnen we dit bespreken tijdens de volgende netwerkbijeenkomst!

Met vriendelijke groet,

Omar El-Haloush

===

Inmiddels zijn in de eerste delen van Nederland de schoolvakanties begonnen en volgende week start het eerste deel van de bouwvakvakantie. Bij diverse bedrijven is dit al te merken aan de lagere bezetting en die bezetting zal de komende weken alleen maar afnemen. Een mooi moment voor velen om, bij afwezigheid van de collega's, wat achterstallige werkzaamheden weg te werken. Binnen INCOSE-NL is het de komende weken ook rustig. De eerst volgende netwerkbijeenkomst staat gepland op donderdagavond 19 september. Deze avond zal Leo van Ruijven zijn ervaringen delen met betrekking tot Model Based Systems Engineering.

Wel tijdens de zomervakantie, maar dan georganiseerd door INCOSE Central, in Orlando - Florida de jaarlijks terugkerende INCOSE IS (International Symposium). Zes dagen lang, 166 presentatie en sessies. Aan de INCOSE-NL leden die hierbij aanwezig zullen zijn, inspirerende dagen toegewenst!

Iets verder weg in de tijd, maar zeker een evenement om bij te wonen is de 2-daagse INCOSE EMEA workshop. Georganiseerd door INCOSE-NL en dicht bij huis in het LEF future center van Rijkswaterstaat in Utrecht (eerder in Parijs en Mannheim). Een mooie locatie om de 20 geplande sessies te komen bijwonen. We verwelkomen je graag op 10 en 11 oktober. Zie de website van INCOSE EMEA voor het programma en meld je aan. Let op, tot 9 september kan je gebruik van maken van een vroegboekkorting (bovenop de korting die je als INCOSE lid sowieso krijgt).

En wil je buitenom de nieuwsbrieven op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van INCOSE-NL? Dan kan je terecht op onze website en/of je aanmelden voor de LinkedIn groep van INCOSE-NL met wekelijks een actuele Post van onze voorzitter! Of door één van onze netwerkbijeekomsten bij te wonen uiteraard.

10 & 11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

Iedere 2 jaar organiseert INCOSE EMEA een 2-daagse workshop. Deze hebben eerder plaatsgevonden in Frankrijk en Duitsland. Dit jaar zijn we als INCOSE-NL in de lead om dit op de kaart te zetten. Inmiddels is het programma volledig uitgewerkt en zijn alle plaatsen vergeven.


Lees verder


Persoonlijk lidmaatschap INCOSE-NL

Waarom een "persoonlijk lidmaatschap"?
Helaas een beetje saaie kost, maar wat achtergrondinformatie kan misschien helpen.


Lees verder

 

Komende evenementen

Graag zien we je op onderstaande bijeenkomsten! 

19 september: Netwerkbijeenkomst
20-25 juli: INCOSE International Symposium 2019
10-11 oktober: EMEA workshop in NL
29 oktober: Netwerkbijeenkomst

 www.incose.nl  | Contact  |  Twitter  |  LinkedIn
--
Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen schrijf je dan uit