Nieuwsbrief juni 2019

Printen
Als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, lees dan online
 
--

Nieuwsbrief juni 2019

Beste Bezoeker,

Hierbij de INCOSE-NL nieuwsbrief van juni 2019, met allereerst een bericht van de aankomend voorzitter:

Exponentiële tijden, tijden van disrupties, verandering en ontwrichtingen. Dit zijn termen die laatste jaren en naar mijn verwachting de komende jaren steeds meer in de media en om ons heen te horen zijn. Deze disruptie vind overal plaats, het maakt niet uit in welke industrie/markt je werkt. Disrupties vinden plaats in de Automotive industrie, denk aan de elektrificatie van het autopark, in de inframarkt met de introductie van het autonoom rijden en het al maar toenemende railverkeer, ruimtevaart industrie met herbruikbare raketten, etc. Zoals gezegd elke industrie zal zijn disruptie krijgen en gaat nieuwe marktleiders krijgen.

Wie zijn deze nieuwe winnaars van de toekomst dan wel. Dat zullen de bedrijven zijn die het engineeren van hun producten en dan met name het tijdig en correct kunnen engineeren van complexe systeemvraagstukken beter en effectiever dan hun concurrenten kunnen uitvoeren. Voor bestaande bedrijven geldt dat ze zichzelf hernieuwd moeten uitvinden om deze nieuwe engineering technieken succesvol toe te passen. Voor start-ups is er geen andere optie dan de nieuwe engineering technieken toe te passen, om de markt die ze willen veroveren naar hun hand te zetten.  

Aan de basis hiervan ligt dat de wereld om ons heen die steeds complexer wordt. Het maakt niet uit in welke engineering discipline je actief bent, systeem engineering, mechanical engineering, software engineering, electrical engineering, etc. Om de alsmaar complexere vraagstukken inzichtelijk te krijgen, zal het engineering zelf  model centric worden. Systems Engineering bijvoorbeeld zal verder evolueren naar een Model Based System Engineering approach.

En wat is voor mij hierbij de rol van INCOSE? Juist INCOSE geeft richting aan hoe complexe systeem vraagstukken “snel” en effectief geëngineerd gaan worden . Alle engineering vraagstukken zullen te maken krijgen met het feit dat specificaties onduidelijk, incompleet en onderhavig zijn aan voortschrijdend inzicht, terwijl de engineering speed toch sneller moet worden, niet eens met meer mensen. INCOSE met zijn naar de toekomst gerichte visie, neemt hierbij een prominente en actieve rol in om deze uitdaging vorm te geven.

Terugkijkend op het afgelopen jaar waar ik veel netwerkbijeenkomsten heb bezocht, zijn er telkens juist presentaties over deze onderwerpen geweest. Met andere woorden, juist INCOSE biedt je de mogelijkheid de toekomst op het gebied van Systems Engineering tijdig te ontdekken. Daar wil je vroeg bij zijn, voor jezelf, voor het bedrijf waarvoor je werkt of eigenaar van bent. Neem een collega mee, bezoek INCOSE met een kennis. INCOSE deelt graag zijn kennis en kunde, het enige wat we vragen is met regelmaat naar een netwerkbijeenkomst te komen.

Graag tot ziens op de volgende netwerkbijeenkomst

Met vriendelijke groet,

Thijs Geurts

===

De zomervakantie ligt in het verschiet en helaas op korte termijn geen netwerkbijeenkomst, maar wel 20 juni aanstaande de tweede editie van de Dutch Systems Architecting Conference in de Verkaderfabriek in 's Hertogenbosch. Een dag, volledig gewijd aan Systems Architecting, het vergroten van je kennis tijdens de verschillende presentatie en (hernieuwde) contacten leggen met vakgenoten.

En lees hier een korte terugblik van Paul Schreinemakers op zijn zeer geslaagde presentatie over het internationale initiatief "Future of Systems Engineering (FuSE)", tijdens de netwerkbijeenkomst van donderdavond 23 mei.

Wel tijdens de zomervakantie is de jaarlijks terugkerende INCOSE IS (International Symposium). Deze vind plaats van 20 t/m 25 juli in Orlando - Florida, 'a great place to be'. Zes dagen lang, 166 presentatie en sessies. Daar zitten gegarandeerd een heleboel mooie, aansprekende onderwerpen tussen die je niet wilt missen.

En hou zeker alvast je agenda vrij voor de 2-daagse INCOSE EMEA workshop, georganiseerd door INCOSE-NL. Deze keer dicht bij huis in het LEF future center van Rijkswaterstaat in Utrecht (eerder in Parijs en Mannheim). Een inspirerende locatie om de 20 geplande sessies te komen bijwonen. Je bent welkom op 10 en 11 oktober. Hou de website van INCOSE-NL in de gaten voor actuele informatie en mis het niet!

En wil je buitenom de nieuwsbrieven op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van INCOSE-NL? Dan kan je terecht op onze website en/of je aanmelden voor de LinkedIn groep van INCOSE-NL met wekelijks een actuele Post van onze voorzitter! Of door één van onze netwerkbijeekomsten bij te wonen uiteraard.

INCOSE-NL partner van de tweede Dutch System Architecting Conference

INCOSE-NL is een partner van de tweede Dutch System Architecting Conference op donderdag 20 juni aanstaande. Na een succesvolle eerste editie, wordt op donderdag 20 juni de Dutch System Architecting Conference georganiseerd in de Verkaderfabriek in 's Hertogenbosch.


Lees verder


10 & 11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

Iedere 2 jaar organiseert INCOSE EMEA een 2-daagse workshop. Deze hebben eerder plaatsgevonden in Frankrijk en Duitsland. Dit jaar zijn we als INCOSE-NL in de lead om dit op de kaart te zetten. Inmiddels is het programma volledig uitgewerkt en zijn alle plaatsen vergeven.


Lees verder


Persoonlijk lidmaatschap INCOSE-NL

Waarom een "persoonlijk lidmaatschap"?
Helaas een beetje saaie kost, maar wat achtergrondinformatie kan misschien helpen.


Lees verder

 

Komende evenementen

Graag zien we je op onderstaande bijeenkomsten! 

20 juni: Dutch System Architecting event
19 september: Netwerkbijeenkomst
10-11 oktober: EMEA workshop in NL
29 oktober: Netwerkbijeenkomst
 

 www.incose.nl  | Contact  |  Twitter  |  LinkedIn
--
Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen schrijf je dan uit