INCOSE.NL Nieuwsbrief februari 2017

Printen
Als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, lees dan online
 
--

INCOSE.nl Nieuwsbrief


 


Beste Bezoeker,

Hier is de tweede nieuwsbrief van 2017. Er zijn een aantal interessante avondlezingen  gepland en de ALV met bestuurswissel komt eraan op 16 maart 2017.

Ook willen we stil staan bij de droevige mededeling dat Ruud van der Pol, een oud bestuurslid, is overleden. Op korte termijn zal er een in memoriam op de website komen.

In deze nieuwsbrief aandacht voor:Met vriendelijke groet,


Bestuur van INCOSE NL

 
---

We zoeken nog bestuursleden!

We hebben nog niet voor alle bestuursfuncties definitieve kandidaten. We zijn hard op zoek naar iemand die INCOSE-Nederland wil versterken op de vlakken financiën, of communicatie.

Wil je meer weten wat een bestuursfunctie inhoudt? Neem dan contact op met één van de huidige bestuursleden.Lees verder
---

INCOSE-NL Visie avondlezing

Tijdens de avondlezing van 21 februari zal het INCOSE-team dat bezig is met het opstellen van de visie op systems engineering in Nederland het concept resultaat presenteren en voor de laatste maal op een interactieve manier vragen input te leveren.

De conceptresultaten van het Visie-team zullen worden gepresenteerd. Daarna worden alle aanwezigen uitgenodigd om meningen, inzichten en standpunten mee te geven. Dit zal worden gebruikt om de visie van INCOSE-NL scherp te stellen. Waar willen we heen met systems engineering en wat willen we bereiken als vak-discipline?


Je kunt je opgeven via de website.

 

Jong INCOSE-Award

Patricia de Greef heeft namens het bestuur van INCOSE-NL bij de International Workshop in Torrance de outreach award voor jong INCOSE ontvangen van toenmalig technical director Paul Schreinemakers. Paul zal 21 februari, tijdens de avondlezing, de award nogmaals uitreiken aan het kernteam van Jong-INCOSE. We hopen dat heel jong INCOSE hierbij aanwezig zal zijn, want de award is niet alleen voor het kernteam, maar voor geheel jong INCOSE.
 
Jong INCOSE heeft de award gewonnen vanwege de inzet in het overbruggen van de kloof tussen het gemiddelde INCOSE-lid en de jonge systems engineer.

De speciale aandacht aan "jong" door INCOSE-NL heeft bij diverse andere chapters veel interesse gekregen. Diverse chapters hebben laten weten dat ze ideeën voor een "jong" afdeling aan het ontwikkelen zijn.


 

SE-Experience in het UK blad

De SE-Experience 2016 is alweer even geleden. Onze collega's uit de UK hebben hier een leuk stuk over geschreven in hun kwartaalblad: Preview. Ze hebben een bijzonder interessant blad; Zo staat in de laatste editie een hele special over transportation, waarbij lucht, rail en infra aan bod komen. 

De kwartaalbladen van INCOSE-UK zijn hier te vinden
Het artikel over de SE-Experience staat op pagina 18 van deze editie. 

Webinar INCOSE global Visie

De president en president-elect van INCOSE geven een interessante webinar over de voortgang van INCOSE ten opzichte van de strategische doelen en hoe we verder kunnen met de INCOSE SE Vision 2025. De presentatie zal worden gebaseerd op een sessie tijdens de International Workshop van afgelopen januari in Los Angeles.
De Webinar (95) is hier te vinden (wel even inloggen met je incose.org inloggegevens).
Dit sluit natuurlijk naadloos aan bij de plannen van INCOSE-NL om de bijna gereed zijnde Visie van INCOSE-NL navolging te geven. 

Komende evenementen

Er staan boeiende avondlezingen op stapel. De data wanneer welke wordt gehouden zullen binnenkort duidelijk worden. Hou de evenementen op incose.nl in de gaten. De aankomende avondlezingen vinden in ieder geval plaats op 21 februari, 16 maart (+ ALV met bestuurswissel) en 18 april, dus houd deze data vrij.

Cees Michielsen en Eric Elich zullen tijdens een avondlezing een SE-Challenge houden. Hierbij zullen alle aanwezigen uit de luie stoel worden getrokken en alle hersenkracht gebruiken om boeiende kwesties in de systems engineering op te lossen.

Mike van Spall zal tijdens een andere avondlezing de relatie tussen systems engineering en agile projectmanagement methode uiteenzetten. Van buzz-woord naar goede handvatten om het werk op te pakken of is het toch oude wijn in nieuwe zakken?

Heb je ideeën voor een onderwerp voor een avondlezing? Of heb je een boeiende presentatie, workshop, lezing op stapel en zou je deze willen delen met je collega SE-ers? Geef je ideeën dan door aan het bestuur!


 

 www.incose.nl  | Contact  |  Twitter  |  LinkedIn
--