Aanleiding

In 2016 is het 20 jaar geleden dat INCOSE-NL opgericht werd als Nederlandse chapter van International Council on Systems Engineering. Sinds die tijd heeft de vereniging zich ontwikkeld tot één van de grotere chapters in Europa, maar ook wereldwijd. Momenteel zijn er ruim 400 leden en hebben we 11 bedrijven als sponsor.

Uiteraard mag dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan en zal dit gepast gevierd moeten worden. Het thema van het jubileumjaar is “Shaping the Future”; omdat we graag vooruit blijven kijken. In dit kader zullen verschillende INCOSE leden een SE Visie voor 2035 voor Nederland ontwikkelen. Input hiervoor zal, onder andere, verzorgd worden door thema’s die tijdens de avondlezingen behandeld zullen worden.

Het geheel komt bij elkaar in de “Grande Finale” om het jubileumjaar af te sluiten. Hiervoor staat het SE Experience event zoals gehouden in december 2013 in NEMO in Amsterdam model. Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal andere activiteiten, zoals de INCOSE Challenge en Se Visie 2036 tot afsluiting komen.

Het evenement wordt georganiseerd om aandacht te geven aan Systems Engineering, kennis en ervaring bij elkaar te brengen, te netwerken en het jubileumjaar op een feestelijke manier afsluiten. Dit event wordt groots uitgepakt en zal plaatsvinden in de jaarbeurs Utrecht, waarbij er een uitdagend programma op de planning staat.