Even voorstellen Bas Leijser

Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto’s, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen – denk ook aan complexe processen en organisaties – was de aanleiding om INCOSE op te richten.

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Even voorstellen: Bas Leijser Als Aankomend Voorzitter

Mijn naam is Bas Leijser (31). Samen met mijn partner Iris, pasgeboren dochter Luna en onze Oudduitse herder Hayabusa woon ik in Huissen. De komende twee jaar mag ik de rol van aankomend voorzitter vervullen en zodoende stel ik mij graag aan u voor.

Momenteel ben ik werkzaam in de energiesector bij Qirion (onderdeel van Alliander) in de functie van Expert Model-Based Systems Engineering. Hiervoor heb ik bij Liander, Arcadis en TBI gewerkt. Sinds 2019 ben ik actief voor INCOSE en heb ik met name in het bestuur van de Special Interest Group ‘Jong INCOSE’ mijn bijdrage mogen leveren.

Vanuit INCOSE is het mijn doel om de nieuwe generatie systems engineers aan te spreken en te betrekken bij INCOSE. Hierdoor kunnen zij leren van de ‘ervaren rotten’ maar natuurlijk ook vice versa. Mijn wens is dat we op die manier samen Systems Engineering nog beter op de kaart kunnen gaan zetten.