19 april: Hoe werkt SE voor systeemleveranciers in de high-tech sector?

Van 19.04.2018 19:00 tot 19.04.2018 22:00

Bij ProcessMinded - Manmakerweg 23 2971 VP Bleskensgraaf

Geplaatst door Martijn Marijnen

communicatie@incose.nl

0619786445

Categorieën: INCOSE Nederland

Labels: Netwerkbijeenkomst

Gezien: 4549


Onderwerp

Systeemleveranciers in de high-tech industrie ondergaan een transitie van leverancier van onderdelen naar leverancier van subsystemen. Deze transitie heeft een grote impact op deze organisaties. Met name voor het ontwikkelproces: Dat moet sneller en beter, en wordt complexer. Systems Engineering speelt een belangrijke rol in deze transitie, maar schiet ook tekort. Ton legt uit waarom en hoe VDL ETG omgaat met deze uitdagingen.

Spreker

Ton Peijnenburg is opgeleid als Elektrotechnisch ingenieur in Eindhoven. Begon zijn carrière bij de bekende mechatronica-afdeling CFT van Philips. Eerst als ontwerper van lineaire elektromotoren en mechatronica componenten voor fotolithografie, daarna als lead engineer van de systems engineering afdeling. Na Nederland ook voor de Philips US mechatronics group. Terug in Nederland begon hij in 2010 bij VDL Enabling Technologies Group. Hier geeft hij hij momenteel leiding aan alle aan SE gerelateerde activiteiten. Ton heeft ook een part-time betrekking bij de TU Eindhoven, als industrial research fellow bij het High Tech Systems Center.

Programma

19:00 - Ontvangst en inloop

19:30 - Algemene mededelingen

20:00 - Lezing

21:15 - Informele netwerkborrel

22:00 - Einde bijeenkomst

Locatie

Process Minded
Manmakerweg 23
2971 VP Bleskensgraaf

Aanmelden

Deelname is gratis voor leden.

Leden kunnen zich aanmelden door eerst even in te loggen. Als je ingelogd bent, zie je bovenaan deze pagina, een grijze knop met het woord "deelnemen". Klik hierop om je aan te melden.

Niet leden kunnen tegen betaling van 10 euro per keer (betaling via de website) maximaal 3x deelnemen aan netwerkbijeenkomsten.