Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Avondlezing (workshop, 18 juni 2015) - Value Engineering

Van 18.06.2015 19:00 tot 18.06.2015 22:00
Geplaatst door Berber de Liefde
Categorieën: INCOSE Nederland
Gezien: 5423

INCOSE NL Lezing juni VE copy

Value Engineering

Tijdens de lezing van 18 juni neemt Hein je mee op een korte reis door het vakgebied van value engineering. Dat is een ontwerpmethode voor oplossingen die niet teveel kosten maar goed presteren. Waarom kunnen alle projecten gemiddeld 10% kosten besparen? Waarom kun je direct na aanbesteding alsnog 1% extra winst boeken? Het geheim is: slim èn samen werken: Value Engineering is een intensieve georganiseerde multidisciplinaire team inspanning om de waarde van een project te verhogen door functie analyse, genereren van alternatieven, het verbeteren van de performances en het reduceren van kosten. Elk woord van deze defintie is gemeend en wordt in de kortstondige value engineering studies tot de max uitgenut. Niet meer en niet minder, niet korter en niet langer -> winst. VE is verplicht binnen Prorail voor projecten>€15mio, en Rijkswaterstaat >€35mio omdat ze er veel geld mee verdienen, projecten versnellen en risico’s verkleinen. Jaarlijks kwamen er in de afgelopen jaren circa 25 opgeleide value engineers in Nederland bij (Europees gecertificeerd) en het aantal is groeiende. Sommige partijen hebben het in hun standaard aanbestedingsprocedure verwerkt (aan opdrachtgeverszijde en aan opdrachtnemerszijde).

Voor wie is deze introductie bedoeld?
Wij krijgen ‘thumbs up’ van systeemarchitecten, system engineers, ontwerleiders, programma- en projectmanagers, omgevingsmanagers, kostendeskundigen, lijnmanagers en directies.

Spreker

Hein De Jong heeft een brede belangstelling voor techniek in het algemeen en de interactie om daarmee om te gaan in complexe processen met mensen van verschillende partijen HeinDeJong(stakeholders), bedrijfseenheden, ingenieursbureaus, leveranciers en aannemers. Met goed teamwork komen tot operational excellence, in fases van initiëren, vormgeven, contracteren/offreren, detailleren, uitvoeren en afronden. Terugkerende thema’s en drijfveren: altijd in voor verbetering, focus op klanttevredenheid, expliciet werken, plezier in het werk en een kwalitatief prima eindresultaat. Fascinatie voor hoe organisatieswerken en daarbinnen opereren met respect voor eigenheid en vakdeskundigheid. Value Engineering heeft bij hem een plek gevonden in de wijze waarop hij zijn projecten aanpakt, versterkt doorzijn 27 jaar werkervaring als systems engineer, projectmanager en kennismanager. De meerwaarde van Value Engineering wordt elke keer dermate overtuigend aangetoond dat hij daardoor zijn eigen bedrijf is begonnen, tezamen met compagnon Timme Hendriksen (zie ook: www.value.fm).

Programma

19:00 - Ontvangst en inloop

19:30 - 

20:00 - Lezing

21:15 - Informele netwerkborrel

22:00 - Einde bijeenkomst

Locatie

Antea Group
Beneluxweg 125
4904 SJ Oosterhout

Aanmelden

Deelname is gratis.

Leden kunnen zich aanmelden door eerst even in te loggen. Als je ingelogd bent, zie je bovenaan deze pagina, een grijze knop met het woord "deelnemen". Klik hierop om je aan te melden.

Niet-leden kunnen vooraf een verzoek tot deelname indienen door een e-mail te sturen naar het secretariaat.


Gaan

 • Timo Giling
 • Alex Deutz
 • Dick Terleth
 • Jan Kappelle
 • Jeroen van Griethuysen
 • Mark Damen
 • Marcel van de Ven
 • Peter Borsje
 • Patricia de Greef
 • Paul Warmerdam
 • Ruud van der Pol
 • Ton den Toom
 • P.J. Marijnissen
 • M. Loonen
 • M.A.J. Melis
 • Rodney van der Kooij
 • Jorrin Sebregts