Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Workshop Gerrit Muller

Van 23.01.2015 09:00 tot 23.01.2015 18:00
Geplaatst door Berber de Liefde
Categorieën: INCOSE Nederland
Gezien: 6161

Workshop

De meeste complexe projecten worden gehinderd door een gebrek aan overzicht. Het is normaal dat er niemand in het project is die het geheel nog overziet. Een extra handicap is dat de tijd en gelddruk ertoe leidt dat er veel over project management informatie wordt gesproken en gemanaged, terwijl de inhoud te weinig besproken en begrepen wordt. Het gevolg is dat veel projecten uitlopen door onverwachte tegenvallers van inhoudelijke aard.

In deze workshop, gaan we door middel van "conceptual modeling" (begripsmodellen) en CAFCR de inhoud van een complex systeem vangen. Aan het eind gaan we nog in op mogelijke vormen van documentatie en communicatie van het herwonnen overzicht.

Het is een workshop, dat wil zeggen dat de deelnemers de theorie actief toepassen op een case gedurende de workshop.

Gerrit Muller

Gerrit Muller heeft zijn natuurkunde studie met succes afgerond aan de Universiteit van Amsterdam in 1979. Hij werkte van 1980 tot 1997 bij Philips Medical Systems als systeem architect. Van 1997 tot 1999 was hij manager System Engineering bij ASML. Van 1999 tot eind 2002 werkte hij bij Philips Research. Vanaf 2003 werkt hij als senior research fellow bij het ESI (Embedded Systems Institute). Juni 2004 promoveerde hij met het proefschrift “CAFCR: A Multi-view Method for Embedded Systems Architecting; Balancing Genericity and Specificity “. Sinds januari 2008 is hij full time professor Systems Engineering op Buskerud and Vestfold University College in Kongsberg Noorwegen en deeltijd TNO-ESI medewerker.

Het hoofdonderwerp van zijn werk zijn Systeem Architectuur methoden. Het doel is om het mogelijk te maken nieuwe systeem architecten op te leiden en te begeleiden. Al het werk op dit gebied is te vinden op de Gaudí project site: http://www.gaudisite.nl/.

Programma

9:00 - Ontvangst en inloop

9:30 - Start workshop

12:30 - Lunch

13:30 - Vervolg workshop

17:00 - Einde workshop

Locatie

Antea Group
Beneluxweg 125
4904 SJ OOSTERHOUT

Aanmelden

Deelname kost 50,00 euro en is voor alleen Leden.

  • U kunt zich aanmelden door op "Deelnemen" te klikken, bovenaan deze pagina.
  • Vul dan uw naam en e-mail adres in. en selecteer de juiste ticket die voor jou van toepassing is.
  • U kunt aansluitend via iDeal of Paypal (inclusief creditcards) betalen.
  • Na betaling kunt u op verzoek een factuur krijgen. Stuurt u hiervoor een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Lukt het niet om via iDeal of Paypal te betalen, stuur een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.