Innovatie in de bouw, het bestaat!

Van 18.12.2018 19:00 tot 18.12.2018 22:00
Geplaatst door Martijn Marijnen
0619786445
Categorieën: INCOSE Nederland
Hits: 4125

Innovatie in de bouwsector, het bestaat!

Realiseren van een orderportefeuille met nieuwe methodes als lean, agile en bim

De bouwsector staat van oudsher bekend als traditioneel en conservatief. Heembouw bewijst het tegendeel met een innovatieve aanpak gebaseerd op de Lean-filosofie en gebruikmaking van nieuwe technologie zoals BIM & Virtual Reality. Ben je benieuwd hoe Heembouw en haar partners waarde toevoegen tijdens de klantreis om de plek te creëren die de klant echt nodig heeft? En daarbij steeds vaker data gebruikt om haar klanten zo goed mogelijk te adviseren, zodat de klanten met dit inzicht de juiste keuzes kunnen maken? 

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dat is onze drijfveer. Samen met onze collega’s en leveranciers zetten wij onze kennis en ervaring in om voor onze klanten een werkomgeving te creëren en realiseren, waar ze graag zijn en succesvol kunnen ondernemen. Vanuit de drive om steeds te komen met oplossingen om klanten nog beter van dienst te zijn, pakt Heembouw de zaken anders aan dan andere bouwbedrijven. Zo heeft Heembouw een eigen sales en data-analist, die klanten met behulp van (big) data helpt de meest optimale locatie te vinden en deze te toetsen aan de trends en ontwikkelingen die voor de klant van belang zijn. Het eigen architectenbureau van Heembouw, Habeon Architecten, werkt alle projecten in BIM uit. Klanten krijgen via virtual reality de kans om hun nieuwe pand al te beleven, voor de eerste paal de grond in is gegaan. Het gehele bouwproces wordt volgens de Lean-filosofie aangepakt.
Heembouw pakt de zaken anders aan, en met succes. Met 270 medewerkers, een omzet van 180 miljoen en een solvabiliteit van circa 40% is Heembouw een in alle opzichten gezonde onderneming met de ambitie een duurzame groei te realiseren.

Sprekers

Job Kuijpers is als commercieel manager voor de regio Zuid Nederland het eerste aanspreekpunt voor alle huisvestingsvraagstukken op het gebied van bedrijfsruimten. Hij richt zich met name op klanten actief in de maakindustrie, de logistieke sector en de groothandel.

Berend Koudstaal is manager Lean en virtueel bouwen. Heembouw en haar architectenbureau Habeon Architecten zijn koploper op het gebied van BIM en virtueel bouwen. Het is de ambitie van Heembouw om in 2020 alle projecten virtueel te bouwen.

Hugo Karremans is als bedrijfsleider bedrijfsruimten in de regio Zuid Nederland verantwoordelijk voor de realisatie van de projecten in voorbereiding en uitvoering. Hij zorgt ervoor dat het juiste team op de juiste plek wordt ingezet, is verantwoordelijk voor een goed verloop van de projecten, op tijd en binnen budget met een tevreden klant als eindresultaat.

Programma

19:00 - Ontvangst en inloop
19:30 - Algemene mededelingen
20:00 - Lezing
21:15 - Informele netwerkborrel
22:00 - Einde bijeenkomst

Locatie

TBI Croonwolter&dros, Marten Meesweg 25, Rotterdam.

Aanmelden

Deelname is gratis voor leden.

Leden kunnen zich aanmelden door eerst even in te loggen. Als je ingelogd bent, zie je bovenaan deze pagina, een grijze knop met het woord "deelnemen". Klik hierop om je aan te melden.

Niet leden kunnen tegen betaling van 10 euro per keer (betaling via de website) maximaal 3x deelnemen aan netwerkbijeenkomsten.


Gaan

 • Fred Vaes
 • Arnout Roffel
 • Gjalt Vink
 • C.M.E. Verhage
 • Jan Kappelle
 • Mari van de Ven
 • Peter Borsje
 • Patricia de Greef
 • Thomas Munster
 • J.Ton
 • Ger Schoeber
 • Michiel Loonen
 • Peter Hamel
 • Thijs Geurts