Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 702 niet laden

Netwerkbijeenkomst 21 juni - geannuleerd

Van 21.06.2018 19:00 tot 21.06.2018 22:00
Geplaatst door
0619786445
Categorieën: INCOSE Nederland
Gezien: 4053

De netwerkbijeenkomst gaat niet door ivm weinig aanmeldingen. 

 

Onderwerp

Functionaliteit en gedrag van een systeem worden typisch bepaald door software. De realisatie ervan zit altijd aan het eind. En als het er dan is, dan blijkt het in werkelijkheid net wat anders te zijn dan wat de stakeholders hadden verwacht. Zo blijkt maar weer dat juist de dynamiek of gedrag van systemen zeer moeilijk eenduidig zijn vast te leggen in requirements en over te dragen van klant cq product owners naar het development team en test team.

Behaviour Driven Development, oftewel BDD, kan hierbij helpen. BDD is geen werkwijze die zich beperkt tot developers óf testers, BDD raakt het hele development team. Het doel is om de “feedback loop” te verkorten en een eenduidig beeld te scheppen tussen developers, testers, product owners en eventuele andere stakeholders. Tijdens deze sessie zal het ontstaan en het proces van BDD uitgelegd worden. Tevens zullen we ook stilstaan bij een aantal uitdagingen die BDD met zich brengen.

Spreker

Corné van de Pol is werkzaam als consultant bij Alten Nederland en heeft onder die vlag gewerkt bij Philips en Vanderlande en vervult momenteel de rol van software architect bij Hotraco. Corné is gespecialiseerd in agile werkmethoden zoals behaviour driven development, test driven development en continuous integration, en draagt dit, naast zijn reguliere werk, ook graag uit middels trainingen. Op het gebied van BDD heeft Corné ervaring opgedaan bij Philips, Vanderlande en is begonnen met het introduceren van deze werkwijze bij Hotraco.

Programma

19:00 - Ontvangst en inloop

19:30 - Algemene mededelingen

20:00 - Lezing

21:15 - Informele netwerkborrel

22:00 - Einde bijeenkomst

Locatie

ProRail - Locatie Inktpot
Moreelsepark 3
3511 EP Utrecht

Aanmelden

Deelname is gratis voor leden.

Leden kunnen zich aanmelden door eerst even in te loggen. Als je ingelogd bent, zie je bovenaan deze pagina, een grijze knop met het woord "deelnemen". Klik hierop om je aan te melden.

Niet leden kunnen tegen betaling van 10 euro per keer (betaling via de website) maximaal 3x deelnemen aan netwerkbijeenkomsten.


Gaan

  • Henk Broeze
  • Patricia de Greef
  • Ton den Toom
  • Ger Schoeber
  • Martijn Marijnen
  • Henk-Jan Scholman
  • Han Kolkman