Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Verslag Virtueel IS 2020

Van 20 t/m 22 juli vond de allereerste online editie plaats van het International Symposium.

Eigenlijk gepland als vijf daags evenement in Kaapstad, maar vanwege Covid-19 vervangen door een mooi virtueel evenement. Drie dagen lang kon je vanaf je eigen werkplek thuis of op kantoor deelgenoot zijn van een gevarieerd programma aan sprekers en onderwerpen. Onze voorzitter Ger Schoebers was één van de deelnemers. Hieronder vind je een grafische impressie van wat hij deze drie dagen heeft beleeft!

Dag 1:

IS 2020 01

 Dag 2:

IS 2020 02

 Dag 3:

IS 2020 03