netwerkbijeenkomst 14 december: slim ontwerp van intelligente robotsystemen

Onze netwerkbijeenkomst van 14 december staat in het teken van het ontwerp van robotica. Lees hieronder meer, en meld je aan!

De tijd dat robots alleen ingezet konden worden om repetitieve en voorspelbare handelingen over te nemen komt snel ten einde. Doordat de rekenkracht van computers exponentieel is toegenomen en de kosten van sensoren af neemt, kan er steeds meer intelligentie worden toegevoegd aan nieuwe robotsystemen. Tegelijkertijd zorgen trends als mass-customization ervoor dat processen in fabrieken minder voorspelbaar worden en sneller veranderen. Hoe kan je rekening houden met deze mate van onzekerheid in het ontwerp van een intelligent robot systeem?

Spreker: Berend Kupers (Alten)

Bio:
Berend Kupers is afgestudeerd aan de TU-Delft op het gebied van Systems & Control. Na zijn studie is hij in dienst gestreden bij ALTEN Nederland als technisch consultant. Hij heeft aan verscheidene robotica projecten gewerkt, variërend van industriële robotarmen tot intelligente AGV's. In veel van deze projecten past hij ROS toe om intelligente robotsystemen te ontwikkelen.

 

Meld je hier aan!