Terugblik op de SE Experience

De SE-Experience was een enerverend evenement. Met 18 lezingen en workshops en ruim 130 bezoekers was het een bedrijvige dag. Na een terugblik over de ontwikkeling van SE in Nederland onder begeleiding van Dick Terleth nam Jan Bosch ons mee naar de ontwikkeling van innovatie en de rol van software hierin. Zijn rede was een wervelwind, dat het tempo van de dag zou bepalen.

Diverse sprekers hebben het publiek meegenomen over items als MBSE, infraprojecten en zelfspiegeling over de rol van de SE-ers in projecten. Na een snelle hap van de gevulde lunchtafel en kort even napraten over verkregen inzichten met vakgenoten kwam het signaal van de tweede helft van de sessies. De sessies gingen verder met onder andere de visie op SE, en de uitbreiding van schiphol. Een mega-ingreep in de aorta van de drukste gebieden in Nederland. Daarnaast ging het onder andere over de versnelling van innovatie en de impact hiervan op onze samenleving.

Het tempo van de dag kwam tot rust bij de presentatie van Jon Holt. Zijn prentenboek over waarom engineering het leukste vak ter wereld is, maakte de zaal stil. Zijn presentatie is ook te vinden op youtube-kanaal van incose. Het prentenboek van Jon Holt is te koop in onze webshop voor maar 15 euro.

In afsluiting nam Bruno van Wijngaarden ons mee in de ontwikkeling van project gestuurde organisatie, naar een bedrijf dat modulaire oplossingen kan aanpassen naar de behoefte van de klant. Dit is de manier waarop Vanderlande de complexiteit van de samenhang van alle moderne technieken kan overzien. Modulariteit is de manier om snel aantoonbaar goede complexe systemen te kunnen leveren. Aan het einde kan iedereen zijn verkregen inzichten delen en verwerken bij de borrel en de bitterballen.

Alle presentaties zijn beschikbaargesteld voor alle deelnemers op deze site.
Tijdens de experience heb je vast ook gezien dat een fotograaf alle sessies heeft vastgelegd. De resultaten hiervan kan je hier vinden. Hier moet je wel even voor inloggen met de verstrekte gegevens.
Meer nabeschouwing is te lezen op de site van de Leidraad SE in de GWW. Geplaatst door onze vakgenoten bij RWS.

De SE-Experience 2016 was zeer geslaagd. Het bestuur bedankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Hierbij met name:

  • Elise van Bokhoven
  • Martijn Marijnen
  • Paul Siemons
  • Rembrandt Koops

We gaan zeker nog een SE Experience organiseren. Maar nog niet volgend jaar. Heb je ideeën voor de SE-Experience? Neem dan contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..