17 oktober: netwerkbijeenkomst Systems Architecture

Misschien heb je het nog in je agenda staan; 17 oktober was de ALSSE-tour gepland: een symposium over systems engineering met internationale sprekers. Georganiseerd door het Noorse, Zweedse en Nederlandse chapter van INCOSE. Vanwege tegenvallend animo in Scandinavië heeft het bestuur van INCOSE-NL besloten dit evenement dit jaar niet te organiseren. 

Uiteraard is er wél een netwerkbijeenkomst die dag: een reguliere bijeenkomst. Het onderwerp is ook hetzelfde. We willen je deze avond meenemen in de wereld van Systems Architecture. 

De bijeenkomst is bij ProcessMinded in Bleskensgraaf, details over het programma volgen snel!

Aanmelden kan al wél : klik hier

26 september: hoe is het met MBSE?

Als je benieuwd bent naar de laatste ontwikkelingen in MBSE, kom dan 26 september naar onze netwerkbijeenkomst. Dan geeft de special interest group (SIG) Model Based Systems Engineering (MBSE) een update van de wereldwijde ontwikkelingen. Zij zullen onder andere met ons delen wat er tijdens de Europese en internationale INCOSE symposia op het gebied van MBSE de revue is gepasseerd. Ook wordt de vraag aan het publiek gesteld: wat zou jij graag verder ontwikkeld zien binnen MBSE? Waar moeten we ons de komende tijd op richten? Meld je hier aan. 

Lees meer

Verslag netwerkbijeenkomst 18 mei

Big data en SE 

18 mei zijn we samen gekomen bij Antea in Deventer voor een verkenning wat Big Data Analytics kan betekenen voor systems engineering. Douwe Treurniet nam ons mee in het werk van een data analyticus.  Na de break een samenvatting van de hoogtepunten.

Lees meer

Leesvoer voor de vakantie: INSIGHT

Vier keer per jaar verschijnt INSIGHT. Een magazine van INCOSE met als doel de nieuwste ontwikkelingen in SE te presenteren en de toepassing van SE te vergroten door praktische informatie over SE te delen.
Vanuit INCOSE-NL willen we je wijzen op het bestaan van het magazine, neem 'm  mee op vakantie! Deze keer staat het INSIGHT magazine hier op de INCOSE-NL site. Alle leden krijgen ook een email vanuit INCOSE international als een nieuwe INSIGHT beschikbaar is. Alle edities van INSIGHT kunnen gedownload worden van connect: de internationale INCOSE database.

International Symposium in Adelaide

Van 16-20 juli vindt het INCOSE International Symposium plaats. 

We maken tzt een samenvatting van de hoogtepunten van het symposium.

Tot die tijd is hier meer informatie te vinden

Verslag Netwerkbijeenkomst systeemintegratie Noord-Zuidlijn

Systeemintegratie Noord-Zuidlijn

Welke ontwerpprincipes zijn toegepast om alle deelsystemen van de Noord-Zuidlijn te integreren? Op papier klinkt het logisch. Hoe je dat nou in praktijk? Wanneer kan je starten met inkoop en wanneer kan je beginnen met bouwen? Op welk moment draag je delen over naar de eigenaar en hoe neem je ze in gebruik? Na de break een verslag van de netwerkbijeenkomst. 

Lees meer

Verslag workshop V&V - NL ingenieurs

18 mei j.l. heeft NL Ingenieurs een workshop georganiseerd met als onderwerp:  Hoe ben je succesvoller met Systems Engineering? De praktische toepassing en beschikbare tooling voor SE.


NL-Ingenieurs heeft een leuk verslag gemaakt van de workshop. deze is hier te vinden.