Nieuwe Sponsor: Relatics

Per 1 januari 2018 is Relatics sponsor van INCOSE-NL. We zijn erg verheugd met deze nieuwe samenwerking en kijken er naar uit elkaar de komende jaren te gaan versterken!

Relatics is een web based applicatie die u in staat stelt om alle informatie binnen projecten in de bouw- en infrastructuur te beheren. Relatics onderscheidt zich door het structureren van projectinformatie in plaats van het beheren van documenten. Met behulp van semantische technologie en een eisen-gecentreerde aanpak kunnen eisen, objecten, ruimten, activiteiten, risico’s en verificaties worden beheerd in een samenhangend netwerk. Als gevolg daarvan wordt informatie volledig traceerbaar, worden faalkosten verminderd en blijven projecten volledig onder controle.

Vandaag tekenden Relatics directeur Fred Lohman en INCOSE-NL voorzitter Patricia de Greef het sponsorcontract.

Meer informatie over Relatics op hun website: https://www.relatics.com/nl

Nieuwe 'Guide to Writing Requirements'

Interessant voor velen van ons: INCOSE internationaal heeft een nieuwe "Guide to writing requirements" gepubliceerd.
Dit document beschrijft de generieke werkwijze om SMART eisen te formuleren, welke eigenschappen eisen en eisensets moeten hebben en hoe je een set eisen onderhoudt. 

Waardevolle handleiding voor systems engineering in de praktijk! 
Hij is hier te vinden op INCOSE Connect

Paul Schreinemakers kandidaat bestuur INCOSE internationaal

Van 1 t/m 22 november 2017 vinden de verkiezingen van het internationale INCOSE bestuur plaats. Alle INCOSE leden krijgen hiervoor op 1 november via email een stembiljet. Voor INCOSE-NL zijn de verkiezingen extra belangrijk: we kunnen trots melden dat Paul Schreinemakers zich verkiesbaar heeft gesteld voor president elect. Lees hier alles over het kandidatuurschap van Paul en de verkiezingsprocedure.

Lees meer

International Workshop 2018

In januari 2018 vindt de jaarlijkse internationale INCOSE workshop plaats. 
Dit keer is de workshop in Jacksonville, Florida en wordt gehouden van 20-23 januari 2018.
Tijdens de International Workshop komen alle 50 working groups samen om hun kennisdomein verder te ontwikkelen. 
Geen paper presentaties en lezingen, maar samen aan de slag om de "state of art" van SE verder te ontwikkelen. 
Uiteraard zijn alle Systems Engineers welkom om hun ideeën te brengen en nieuwe inzichten op te halen!

Een uitgebreide beschrijving van de International Workshop is beschreven op de IW 2018 website.

 

JongINCOSE zoekt nieuwe kernleden

Jong-INCOSE is dé jongerenorganisatie van INCOSE-NL. Zij brengt jonge Systems Engineers bij elkaar en verbindt ze met elkaar en de rest van INCOSE-NL.

De kernleden zijn de motor van jongINCOSE: zij bedenken en coördineren de activiteiten van jongINCOSE en onderhouden het contact met het bestuur van INCOSE-NL.

Omdat 2 van de 5 kernleden zich na een aantal jaren gaan richten op andere activiteiten, is er plaats voor 2 nieuwe enthousiaste Systems Engineers die gemotiveerd zijn om zich als kernlid voor jong INCOSE in te zetten.

Heb je interesse of vragen, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., kernlid jongINCOSE of Patricia de Greef, voorzitter INCOSE-NL. 

Bits & Chips organiseert Smart Systems

Het nieuws- en opiniemagazine voor de hightechindustrie in België en Nederland: Bits&Chips, organiseert op 2 november a.s. "Smart Systems 2017".

Op deze conferentie komen alle partijen die een rol spelen in het ontwikkelen van slimme en innovatieve systemen samen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd, van intelligent lighting systems tot geavanceerde productietechnologie.

Lees meer