2019: 50 jaar maanlanding

Systems Engineering is een belangrijke pijler in de ontwikkeling van de ruimtevaart. En groot geworden dóór de ruimtevaart! SE is onder andere door toepassing bij NASA uitgegroeid tot de omvangrijke werkwijze die het nu is. In 2019 is het 50 jaar geleden dat er voor het eerst een mens op de maan stond. De NVR, het NRM, Space expo en KNVWS organiseren dit jaar talloze evenementen om deze 'giant leap for mankind' te vieren. En om kennis te delen over de ruimtevaart in Nederland. Alle informatie hierover vind je op de speciale site: 

https://www.50jaarmaanlanding.nl/

Waarom vragen wij om persoonlijke adresgegevens?

Twee weken geleden hebben we al onze leden een vezoek gestuurd om zijn of haar persoonsgegevens zoals die bij ons bekend staan te controleren. Naar aanleiding daarvan zijn bij INCOSE-NL een aantal vragen binnengekomen over het opslaan van privé persoonsgegevens. Om transparant te zijn naar onze leden hierbij de reden waarom INCOSE-NL deze informatie graag wil bijhouden. 

Lees meer

Uitnodiging tot kandidaatstelling INCOSE-bestuur

INCOSE Nederland zoekt nieuwe bestuursleden. Heb jij ideeën over de ontwikkeling van systems engineering en wil je in het hart staan van het netwerk van systems engineers? Geef je dan op als kandidaat bestuurslid.

 

Het huidige bestuur van INCOSE Nederland zal volgens de statuten in maart 2019 van samenstelling moeten veranderen. Wij zoeken onder onze bijna 400 leden drie personen die onze vereniging komende periode verder inhoud kunnen geven.

 

Het mandaat van de huidige Voorzitter Patricia de Greef verloopt; zij zal worden opgevolgd door de huidige Aankomend Voorzitter Ger Schoeber. Dit betekent dat er een nieuwe Aankomend Voorzitter moet worden gekozen.

 

Daarnaast heeft onze Secretaris Thomas Munster na een bestuursperiode van vier jaar aangegeven deze positie graag over te willen dragen. Er is dus ook een vacature voor Secretaris. Verder wil Bestuurslid Communicatie, Martijn Marijnen na twee jaar ook zijn bestuursfunctie doorgeven. Daarom zoeken wij ook kandidaten voor Bestuurslid Communicatie.

 

Het bestuur wil leden van INCOSE NL daarom graag uitnodigen om zich kandidaat te stellen voor één van bovengenoemde functies, of wellicht meerdere. Heb je interesse of vragen? Meld je dan aan bij een van de huidige bestuursleden. Dit kan via:

 

Patricia de Greef, voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ger Schoeber, aankomend voorzitter, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eric Burgers, penningmeester, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Thomas Munster, secretaris, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Martijn Marijnen, communicatie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het verkiezingsschema ziet er als volgt uit: 

  • Kandidaatstelling tot uiterlijk 1 februari 2019;
  • Evt. stemmen via het te ontvangen e-stembiljet in de tweede helft van februari;
  • Bekendmaking uitslag begin maart;
  • Formele overdracht tijdens de  ALV op 21 maart 2019.

We kijken uit naar je reactie!

EMEASEC 5-7 november in Berlijn

5-7 november 2018 is de EMEASEC (Europe & Middle East Systems Engineering Conference) in Berlijn.
De details voor het programma zijn bekend! Mocht je twijfelen, dit is waarom je de EMEASEC niet mag missen.

Lees meer

Lidmaatschap opzeggen? Voor 1 december!

Mocht je je INCOSE lidmaatschap in 2019 niet willen verlengen, dan dien je je lidmaatschap voor 1 december 2018 op te zeggen. 

Indien je je lidmaatschap wilt beëindigen dan kun je dit via het contactformulier laten weten onder vermelding van je lidmaatschapsnummer. Wij zouden het op prijs stellen als je ook aangeeft wat de reden is van opzeggen.

Nieuwe publicatie: Competence Framework

INCOSE heeft een competence framework opgesteld waarin alle benodigde competenties voor alle systems engineering werkvelden beschreven staan.

In totaal zijn er 36 competenties gedefinieerd. Elke competentie heeft 5 niveaus: van beginner tot expert. Duidelijk is wel dat SE te breed is om van alle competenties expert te willen worden. om te ontwikkelen in systems engineering moet je keuzes maken. Dat kan ook, want het engineeren van een systeem is een team-effort.

Het INCOSE competentie framework voor systems engineering kan gebruikt worden voor:

  • Identificeren van benodigde individuele en team competenties voor een SE project
  • Identificeren van jouw eigen leer- en ontwikkelmogelijkheden in SE
  • Standaardiseren van rol- en functiebeschrijvingen
  • Hulpmiddel in recruitment en sollicitatie-interviews
  • Ontwikkelen van trainingsprogramma’s in systems engineering

Het framework is te vinden op https://connect.incose.org/Pages/Product-Details.aspx?ProductCode=ISECFv1

10-11 oktober 2019: EMEA workshop in NL!

 INCOSE-NL heeft de eer om op 10 en 11 oktober de tweedaagse EMEA workshop te organiseren!

 

Een commissie van INCOSE-NL neemt de organisatie op zich, samen met een professioneel evenementenbureau. 

 

Het bureau organiseert de dag, de commissie levert de inhoud. 

 

Wim van der Woerdt, Mari van de Ven, Jan Kapelle en Dick Terleth gaan zich hier het komende jaar voor inspannen. 

 

Het team zoekt nog een lid die de vormgeving van de marketing en communicatie voor het symposium op zich wil nemen. 

 

Wil jij op deze manier bijdragen aan de ontwikkeling van SE in Nederland en daarbuiten? En wil je je netwerk in het werkveld vergroten? Neem dan plaats in het organiserend comité. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of lees eerst verder over de EMEA workshop.

Lees meer

Het international symposium: de highlights

Onze secretaris, Thomas Munster, woonde dit jaar het International Symposium van INCOSE bij. Het vond plaats in juli in Washington D.C. In dit artikel een verslag van het symposium, vanuit het perspectief van Thomas. Mocht je meer informatie willen over de internationale events, dan kan je contact met hem opnemen.

Lees meer