Paul Schreinemakers nieuwe EMEA Sector Director

Tijdens het International Symposium 2018 in Washington D.C. heeft Jean-Claude Roussel zijn taak als EMEA (Europe, Middle East and Africa) Sector Director overgedragen aan Paul Schreinemakers. Na zijn jarenlange inzet voor de EMEA sector is Jean Claude met pensioen gegaan. 

Paul is door de chapter leaders van de EMEA landen gekozen als nieuwe voorzitter. Het bestuur van INCOSE-NL heeft veel vertrouwen in Paul als EMEA Sector Director en wenst hem veel succes!

Workshop James Martin een succes

Op 14 mei gaf James Martin training in systems architecting (SA).
Er waren veel deelnemers uit de civiele sector, maar ook de high-tech en software industry waren vertegenwoordigd. De 25 deelnemers pasten precies in de trainingsruimte van ADSE. Lees hier verder over de essentie van de training. 

Lees meer

Zo maakt ProRail werk van SE

ProRail werkt al geruime tijd aan de implementatie van Systems Engineering. Het toepassen van de methode levert in verschillende dimensies uitdagingen. Hoe is ProRail deze uitdagingen aangegaan en hebben zij een voor hen werkbare versie van SE ontwikkeld? Je leest het hier!

Dit artikel is opgesteld door ProRail's SE experts Maarten Maarschalkerweerd, Ton den Toom, Arjan Bosma en Sander Slagboom. 

Dit is het eerste artikel in een serie publicaties waarmee INCOSE-NL haar sponsoren de ruimte geeft om te laten zien hoe zij om gaan met SE gerelateerde onderwerpen in hun praktijk. 

Nieuwe Sponsor: Relatics

Per 1 januari 2018 is Relatics sponsor van INCOSE-NL. We zijn erg verheugd met deze nieuwe samenwerking en kijken er naar uit elkaar de komende jaren te gaan versterken!

Relatics is een web based applicatie die u in staat stelt om alle informatie binnen projecten in de bouw- en infrastructuur te beheren. Relatics onderscheidt zich door het structureren van projectinformatie in plaats van het beheren van documenten. Met behulp van semantische technologie en een eisen-gecentreerde aanpak kunnen eisen, objecten, ruimten, activiteiten, risico’s en verificaties worden beheerd in een samenhangend netwerk. Als gevolg daarvan wordt informatie volledig traceerbaar, worden faalkosten verminderd en blijven projecten volledig onder controle.

Vandaag tekenden Relatics directeur Fred Lohman en INCOSE-NL voorzitter Patricia de Greef het sponsorcontract.

Meer informatie over Relatics op hun website: https://www.relatics.com/nl

Bedankt Rembrandt!

Na een aantal jaar voorzitter van JongINCOSE te zijn geweest geeft Rembrandt Koops nu het stokje door. 

Als medeoprichter heeft Rembrandt veel betekend voor de jonge Systems Engineers in Nederland. Zo stond hij aan de lat om kennissessies te organiseren, was hij de motor achter de SE experience eind 2016 en onderhield hij korte lijntjes met het INCOSE bestuur. 

Lees meer

EMEASEC 2018: "SE: Connecting the World"

De INCOSE EMEA Systems Engineering Conference (EMEASEC) is dé conferentie voor SE voor INCOSE leden uit Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Dit jaar is de EMEASEC van 5-8 november in Berlijn.

Op de EMEASEC presenteren bedrijven, universiteiten en andere kennishouders de laatste ontwikkelingen in toepassing van en onderzoek naar SE. Systems Engineers uit de hele regio zijn aanwezig om kennis op te doen en netwerken met de internationale groep gelijkgestemden.

De organisatie zoekt enthousiaste INCOSE leden die willen bijdragen met een presentatie, een plek willen in de selectie, en net-afgestudeerden die hun thesis willen presenteren.

Lees meer

Jong-INCOSE zoekt nieuwe kernleden

Jong-INCOSE is dé jongerenorganisatie van INCOSE-NL. Zij brengt jonge Systems Engineers samen en verbindt ze met elkaar en INCOSE-NL. De kernleden zijn de motor van jong-INCOSE: zij bedenken en coördineren de activiteiten en onderhouden het contact met het bestuur van INCOSE-NL.

Jong-INCOSE vernieuwt en is daarom op zoek naar 2 nieuwe kernleden. Wout Hermans en Rembrandt Koops zwaaien af. Michiel Loonen, Elise van Bokhoven en Rob Loohuizen gaan door. Zij zijn op zoek naar enthousiaste en energieke dames of heren die samen met hen jong-INCOSE verder ontwikkelen tot een organisatie die jonge SE’ers verbindt en inspireert!

Ben je geinteresseerd? Neem contact op met Michiel, Elise of Rob. Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

International Workshop 2018

In januari 2018 vindt de jaarlijkse internationale INCOSE workshop plaats. 
Dit keer is de workshop in Jacksonville, Florida en wordt gehouden van 20-23 januari 2018.
Tijdens de International Workshop komen alle 50 working groups samen om hun kennisdomein verder te ontwikkelen. 
Geen paper presentaties en lezingen, maar samen aan de slag om de "state of art" van SE verder te ontwikkelen. 
Uiteraard zijn alle Systems Engineers welkom om hun ideeën te brengen en nieuwe inzichten op te halen!

Een uitgebreide beschrijving van de International Workshop is beschreven op de IW 2018 website.