link

Overzicht en terugblik op 25 jaar INCOSE

Bas Leijser: Overzicht en terugblik op 25 jaar INCOSE met vermalige INCOSE-NL voorzitters

Samen met de oud-voorzitters van INCOSE Nederland blikken we in deze presentatie terug op de afgelopen 25 jaar INCOSE. Wat is het grootste verschil op het gebied van systems engineering tussen toen en nu? Wat ging goed en wat kon beter? Hebben we onze missie,
het delen van kennis, succesvol verwezenlijkt?
Daarnaast kijken we ook vooruit. Systemen worden immers steeds complexer, dus waar moeten we nu in investeren om in 2035 paraat te staan? Waar gaat de toekomst van systems engineering naartoe? Deze blik op de toekomst doen we samen met de nieuwe generatie systems engineers, via onze vereniging Jong INCOSE. Want hoe gaan we ervoor zorgen dat de oude en de nieuwe generatie elkaar gaan vinden? Hoe verenigen we traditioneel en digitaal, model-based en theorie? Dit alles en meer komt aan bod in deze sessie, waarmee we tevens ook het jubileumevenement zullen openen. Zorg dat je deze niet mist, al is het maar voor de praktische tips van onze oud-voorzitters voor SE-boeken die je echt gelezen moet hebben!

Over Bas Leijser

 ArjoVdHam

Bas is Specialist Systems Engineering bij Arcadis.
Tijdens mijn studie (MSc Civil Engineering & Management, Universiteit Twente) raakte ik al gefascineerd door SE, met name via minors aan de University of Tokyo en de Technische Universiteit Delft. Na mijn studie heb ik vervolgens drie jaar gewerkt vanuit TBI aan het PALLAS project, een zeer unieke omgeving en een geweldige uitdaging met name op SE-gebied. Na afronding van het Basic Design heb ik de overstap gemaakt naar Arcadis, waar ik nu bij diverse projecten adviseer op het gebied van (MB)SE. Tot slot ben ik sinds 2019 met veel enthousiasme bestuurslid voor Jong INCOSE.