Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Hoe Systems Engineering tot efficiëntie leidt en daardoor EV adoptie kan versnellen

Arjo van der Ham: "Volgens Bloomberg is in 2040 pas iets meer dan de helft van de nieuw verkochte auto’s volledig
elektrisch."

De aankoopprijs, het bereik en opladen staan in de weg van volledige adoptie van elektrische auto’s. Lightyear ziet energie efficiëntie van de auto’s als de oplossing om schone mobiliteit voor iedereen te bieden, en Systems Engineering als de methode om die efficiëntie te bereiken​.

Over Arjo van der Ham​

 ArjoVdHam

Tijdens zijn studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven was Arjo in het eerste Solar Team Eindhoven verantwoordelijk voor het ontwerp van het zonnepaneel van 's werelds eerste gezinsauto op zonne-energie, Stella. Tijdens de World Solar Challenge in Australië maakte hij de modellen om zo nauwkeurig mogelijk het energieverbruik van de winnende zonne-auto te voorspellen. Na het afronden van een Master in vermogenselektronica richtte hij samen met 4 teamleden van het Solar Team, Lightyear op. Bij Lightyear is hij als CTO verantwoordelijk voor de Research, Design, Engineering en IP afdelingen.