Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Even voorstellen: Thijs Geurts als voorzitter

Ik stel me graag even voor: Thijs Geurts, 53 Jaar, getrouwd en vader van drie dochters (18, 17 en 14 jaar oud). Ben graag sportief, zwemmen, rennen en wielrennen zijn favoriet. Ik ben werkzaam bij Altran NL waar ik verantwoordelijk ben voor Technologie & Innovatie, International Global Shore en de program office.

Altran richt zich op het uitbreiden van de klant engineering-mogelijkheden, met name in het product & system engineering domein, software en digital domein en het industrial operational domein. Alle klanten in de markten van Altran worden confronteert met een verder gaande digitale revolutie die elke branche en organisatie transformeert. Digitale (eind)klanten verwachten nieuwe vormen van interactie. Digitale producten leveren nieuwe diensten. Digitale operaties zijn het stroomlijnen van productie-, administratie- en onderhoudsdiensten. Deze pijlers stimuleren nieuwe bedrijfsmodellen. Altran staat zijn klanten hierbij bij met een uitgebreide portfolio van expertise om te helpen slagen in het digitale tijdperk.
Historie
Ik ben afgestudeerd aan de HTS Venlo, Electrotechniek – differentiatie Technische Computerkunde. In 1989 ben ik begonnen als software engineer bij AT&T, Philips Telecommunicatie in Hilversum voor de verdere ontwikkeling van de 5ESS, s ’werelds eerste volledig digitale telefooncentrale. Deze centrale was voorzien voor in die tijd moderne vernieuwingen als Unix Operating system, nieuwe moderne programmeer talen als C, C++, Lex & Yacc, een relationele database. Stuk voor stuk vernieuwingen die midden jaren 80 als zeer modern werden beschouwd. De eerste opdrachten die ik uitvoerde was het (mede) realiseren van ISDN voor de NL markt. Ook toen speelde de digitale transformatie een grote rol, vooral vanwege kosten besparingen om telefonie breedschalig aan te kunnen bieden. In 1995 heb ik de overstap gemaakt naar Turnkiek Technical Systems, een technische dienstverlener. Vandaaruit gedetacheerd voor de ontwikkeling van digitale printers, geautomatiseerde magazijn beheersystemen en andere software intensieve High-Tech producten.
Eind jaren 90 heb ik de kans gepakt om voor een kleine 4 jaar aan de slag te gaan bij AT&T in Chicago, USA. Daar kennis mogen maken met system architecting in het kader van een vergaande modernisering van de eerder vernoemde 5ESS. Deze verbreding van mijn werkveld niet meer losgelaten, ook niet na mijn terugkeer in 2001 naar Nederland. In Nederland bij Imtech ICT aan de slag gegaan waarbij ik deze expertise heb ingezet om Imtech ICT, verder te laten groeien aan de projecten kant in een breed technologisch speelveld in verschillende markten: scheepsbouw, civiel, infra, gebouwen beheer, high-tech, etc. In 2012 de overstap gemaakt naar wat nu Altran NL is.
Visie & Motivatie
Mensen, Innovaties & Technologie zijn mijn voornaamste drijfveren. Met mijn nieuwsgierige geest en passie voor Techniek inspireer ik mijn omgeving om nieuwe technieken toe te passen. De wereld om ons verandert continue en steeds sneller. Veranderingen zijn geen bedreiging, maar bieden kansen om verder te groeien en nieuwe mogelijkheden op te pakken, nieuwe producten te definiëren. Nieuwe producten (lees projecten) in de markten waarin Altran werkzaam is zijn per definitie technisch complexe, multidisciplinaire projecten. Binnen deze projecten is het altijd een uitdaging de juiste keuzes te maken vooral belanghebbende binnen de aangereikte budgetten. Keuzes maken wordt echter met de al maar toenemende complexiteit van de oplossing moeilijker. Om ingenieurs beter middelen te bieden ben ik erg actief in het nastreven van een verder gaande digitalisering van het engineering vakgebied. Model Based System Engineering, Model Driven Engineering, Engineering Automation waarbij de voorgaande technieken worden toegepast zijn dan ook ontwikkelingen die ik nauw volg en bij bedrijven promoot om in gebruik te nemen.
Vanuit die optiek vind ik het een eer om me kandidaat te stellen voor het aankomende voorzitterschap van INCOSE-NL. Vanuit INCOSE-NL wil ik mij inzetten om een verder gaande kruisbestuiving te laten plaatsvinden (ingezet door Ger Schoeber) van de Infra/Off-Shore etc System Engineering wereld met de System Engineering wereld vanuit de High Tech industrie. De High Tech System engineering maakt een versnelling te door, zichtbaar door o.a. een bredere belangstelling voor het Model Based System Engineering vanuit de High Tech, maar ook door het besef dat de engineering speed in elke engineering discipline drastisch verhoogd moet worden om producten concurrerend te houden, deze versnelling wordt momenteel gerealiseerd middels Model Driven Technieken die prima toepasbaar zijn in het MBSE domein. De uitdaging die vele bedrijven hebben is dat traditionele, document based engineering technieken vervangen moeten worden door productievere engineering technieken om de Nederlandse maak industrie concurrerend te houden. Zoals gezegd het is een eer en een wens om hieraan samen met INCOSE-NL leden aan te werken.