link

Even voorstellen: Rico Verhage als bestuurslid communicatie

Mijn naam is Rico Verhage (47), ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik mag de komende jaren de rol van bestuurslid communicatie vervullen en stel mij graag aan u voor.

Ik ben werkzaam bij ENGIE Infra & Mobility BV in de functie van Configuratiemanager en heb, als ik erop terug kijk, al mijn gehele loopbaan een bijzondere interesse voor het werken volgens de principes van Systems Engineering en configuratiemanagement. In mijn eerste werkzame jaren was ik mij nog niet bewust van deze termen, maar vond ik als software engineer mijn houvast in het werken volgens het Rational Unified Proces (i.c.m. UML) en het gebruik van versiebeheer voor de sourcecode. In de tien jaar bij mijn toenmalige werkgever, CAE (later onderdeel van Ordina Technical Automation) ben in diverse rollen gedetacheerd geweest. Dit bij bedrijven zoals Lucent Technologies, Philips Crypto en Vanderlande Industries, waarbij mijn interesse ten aanzien van requirements management, systems thinking en configuratiemanagement alleen maar toenam.

Later heb ik de overstap gemaakt naar wat nu ENGIE Infra & Mobility BV is en ben daar gestart als Systems Engineer. Vanuit die functie heb ik kunnen meewerken aan het uitwerken en uitdragen van de principes van Systems Engineering binnen deze organisatie. Daarbij lag (en daar ligt deze feitelijk nog steeds) mijn focus op het overdragen van kennis/ervaring, definiëren van processen, inrichting van ondersteunende business applicaties en het trainen van medewerkers. Een jaar of vijf geleden heb ik de overstap gemaakt naar mijn huidige functie als configuratiemanager, waarmee ik mij over de volle breedte kan richten op zaken als configuratiemanagement, Systems Engineering, verifiëren, valideren, documentmanagement, etc. In de basis voor onze eigen klantprojecten, maar inmiddels ook voor projecten binnen andere ENGIE bedrijven en de interne bedrijfsvoering.