Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Geannuleerd: 19 Mei - Serious Game i.s.m. Jong INCOSE

In verband met te weinig aanmeldingen in relatie tot het geplande interactieve onderwerp wordt deze netwerkbijeenkomst uitgesteld.

Onderstaand de toelichting van wat we 19 mei helaas moeten missen. De eerst volgende netwerkbijeenkomst staat gepland op 16 juni. Die keer zijn wij uitgenodigd bij Vanderlande Industries voor een rondleiding door hun innovatie centrum en voor een presentatie over hun Systems Engineering aanpak. Aanmelden is nu al mogelijk via deze link.

Speel jij graag spelletjes en is winnen soms toch belangijker dan meedoen? Kom dan op 19 mei naar de SErious game die door Jong INCOSE wordt georganiseerd.

We hebben hele goede herinneringen aan de door Jong INCOSE georganiseerde serious game op 16 april 2019 en kijken uit naar een nieuwe leuke interactieve avond op 19 mei aanstaande!

Teaser
Tijdens deze game zullen alle aanwezigen uit de luie stoel worden getrokken en de hersenkracht bundelen om de tender binnen te halen, met behulp van Systems Engineering (SE). In tenderteams gaan jullie het tegen elkaar gaan opnemen.
De SErious game zal bestaan uit een tweetal rondes en je maakt tevens kennis met SE. De gunning is vanaf dat moment onherroepelijk.
Iedereen is van harte welkom! Van jong tot oud, van onervaren tot zeer ervaren op het gebied van SE. Centraal op deze avond staan de praktijk en soft skills. Er is maar één ding dat telt, die tender
N.b. de game wordt gespeeld met Engelstalige stukken en is het leukst om op locatie te ervaren.

Bio : Rob Loohuizen
33 jaar, woonachtig in Amersfoort met Simone en hond Finn. Civiele techniek gestudeerd aan de universiteit Twente (construction management & engineering) en in 2015 als trainee bij Rijkswaterstaat begonnen. Daarna een aantal jaren gewerkt als systems engineer, onder andere bij Knooppunt Hoevelaken. Vervolgens een aantal jaar als omgevingsmanager binnen het A-wegen team MN (we beheren 5 contracten in de beheer- en onderhoudsfase) en binnenkort maak ik de overstap naar gpo-projectsturing.

Bio : Michiel Loonen
33 jaar, woonachtig te Oosterhout met Eline en zoontje Stan. Michiel is als bouwkundige opgeleid aan de TU/e en heeft vervolgens een Professional Engineering Degree (PDEng) aan de Universiteit Twente behaald. Michiel is vervolgens bij Mobilis aan de slag gegaan als procesengineer. Hierbij is hij betrokken geweest t.a.v. Systems Engineering bij diverse verschillende infrastructurele tenders en projecten. Momenteel vervult Michiel de rol van Manager Projectbeheersing bij de internationale aanneemcombinatie COMOL5 op het project de Rijnlandroute.

De avond wordt hybride georganiseerd, dus deelname vanaf thuis is mogelijk. Aanmelden kan via deze link. Graag aangeven of je online wilt deelnemen of naar locatie komt, door te kiezen voor het juiste toegangsbewijs.

Wie op locatie wil deelnemen is welkom op het kantoor van Croonwolter&Dros in Amersfoort.
Amsterdamseweg 53
3812 RP Amersfoort

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst volgt een tweede mail met daarin een link naar de online vergadering en informatie over de fysieke locatie.