Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

INCOSE Fellow Award voor Eberhard Gill

Het Nederlandse INCOSE lid prof. E.K.A. (Eberhard) Gill ontvangt de INCOSE Fellow Award.

Deze award wordt door INCOSE International uitgereikt aan leden die een significante bijdrage hebben geleverd in het uitdragen en toepassen van Systems Engineering binnen de industrie, overheden of universiteiten. Met trots kunnen we melden dat deze award afgelopen jaar is uitgereikt aan het Nederlandse lid professor E.K.A. (Eberhard) Gill.

Hieronder de onderbouwing bij van het INCOSE Fellows selectiecomité bij de keuze voor professor Gill:

"For contributions to space systems engineering research and education."

Via deze weg wil het INCOSE-NL professor Gill van harte feliciteren met deze mooie erkenning!