Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

17 feb Webinar - Kennismaking met INCOSE Duitsland (GfSE)

Deze avond geeft INCOSE Duitsland (GfSE) inzicht in haar aanpak om Systems Engineering verder te ontwikkelen binnen de industrie, overheden en universiteiten in Duitsland.

Hoe gaan andere INCOSE chapters aan de slag met kennisontwikkeling en verspreiding met betrekking tot Systems Engineering? Deze avond worden we daarover bijgepraat door Markus Junginger (Technical Director) en Christian van Holst (Advisory Board Corporate and Association Collaboration) van INCOSE Duitsland. In mooie kans voor een kijkje in de keuken bij onze collega's!

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Working Groups of the GfSE
  • Industry Group “Systems Engineering - Best Practice Circle (SE-BPC)” and corp. members of the GfSE
  • Universities, research and SE education in Germany
  • German SE landscape in general: acatech, Advanced SE, It’ OWL, etc

Aanmelden voor deze online avond kan via deze link. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de webinar volgt een tweede mail met daarin een link naar de online vergadering.