Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

17 juni Webinar - Systems Engineering in de nucleaire industrie

Op 17 juni zal Bas Leijser, Specialist Systems Engineering bij Arcadis, een presentatie geven over Systems Engineering in de nucleaire industrie.

Het Onderwerp
Daar waar Systems Engineering groot geworden is in de lucht- en ruimtevaartindustrie, bleef de nucleaire (medische) industrie flink achter. Document gebaseerd werken was de norm en Systems Engineering werd veelal gezien als een administratieve last dat het primaire ontwerpproces niet te veel mocht vertragen.

Bijzonder! Immers doen de complexiteit, schaal en risico's van een medische isotopen reactor niet onder voor een gemiddeld vliegtuig of satelliet. En ondanks dat de geproduceerde energie in MW een factor 20 kleiner is dan die van een nucleaire energiecentrale, is een groot deel van de onderliggende techniek hetzelfde.

In deze webinar zal vooral procesmatig worden ingegaan op de ervaringen bij zo'n project om tot het ontwerp van een medische isotopen reactor te komen. Hier komt ook de 'softe' kant van Systems Engineering aan bod, denk bijvoorbeeld aan samenwerking, communicatie en verander management.

Wie is Bas Leijser?
Tijdens mijn studie (MSc Civil Engineering & Management, Universiteit Twente) raakte ik al gefascineerd door SE, met name via minors aan de University of Tokyo en de TU Delft. Na mijn studie heb ik vervolgens drie jaar gewerkt vanuit TBI aan een medische isotopen reactor, een zeer uniek project en een geweldige uitdaging met name op SE-gebied. Na afronding van het Basic Design heb ik de overstap gemaakt naar Arcadis, waar ik adviseer bij diverse projecten op het gebied van (MB)SE en daarnaast ook contracten opstel. Tot slot ben ik sinds 2019 met veel enthousiasme bestuurslid voor Jong INCOSE.

 Is je interesse gewekt? Meldt je dan snel aan via deze link!