Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Bestuurswissel

Tijdens de ALV van 16 maart 2021 namen we afscheid van twee gewaardeerde bestuursleden en mochten twee nieuwe enthousiaste bestuursleden verwelkomen!

Deze avond was het moment aangebroken om afscheid te nemen van Ger Schoeber en Eric Burgers als respectievelijk (aankomend) voorzitter en penningmeester. Via deze weg willen we beiden nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet van de afgelopen vier jaar!

Aansluitend mochten wij twee nieuwe bestuursleden welkom heten. Harry van der Velde als aankomend voorzitter en Mari van de Ven als penningmeester. Beiden stellen zich aan u voor via voorgaande linken. 

Voor de komende twee jaar ziet het bestuur van INCOSE-NL er als volgt uit:

 Bestuur_2021