Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

INCOSE Fellow Award voor Gerrit Muller

Het Nederlandse INCOSE lid Gerrit Muller ontvangt de INCOSE Fellow Award.

Deze award wordt door INCOSE International uitgereikt aan leden die een significante bijdrage hebben geleverd in het uitdragen en toepassen van Systems Engineering binnen de industrie, overheden of universiteiten. Met trots kunnen we melden dat het Nederlandse lid professor Gerrit Muller deze award krijgt uitgereikt tijdens de online IS2020 in juli aanstaande.

Hieronder de onderbouwing bij van het INCOSE Fellows selectiecomité bij de keuze voor Gerrit:

"For connecting Systems Engineering practice and theory, through teaching, research, and facilitating exchange of knowledge and experiences between practitioners and researchers."

Via deze weg wil het INCOSE-NL Gerrit van harte feliciteren met deze mooie erkenning!