Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Netwerkbijeenkomst 16 januari - Siemens kijk op digitaliseren van SE

De presentatie tijdens de netwerkbijeenkomst van 16 januari wordt verzorgd door Siemens Digital Industries Software en gaat over hun kijk op de digitalisering van Systems Engineering.

De avond wordt verzorgd door Piet van Dongen, Stefan Hovens en Marco Peters, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen.

1. Visie Siemens Digital Industries Software (Piet van Dongen)

2. Digitaliseren van Systems Engineering (Systems Digitalization en Model Based Design Chain) (Stefan Hovens)

“Systems Digitalization is an integrated Model Based Systems Engineering (MBSE) environment as part of the Digital Thread which connects engineers with real time insights and knowledge.”

Siemens heeft de PLM Backbone verder uitgebreid naar de voorzijde van het ontwikkel proces, waarbij de resultaten van verschillende System Modelling tools kan worden gemanaged met het voornaamste doel om dit te koppelen aan het Design van het product (Mechanical, Electrical en Software) en het manufacturing proces. Hiermee wordt het mogelijk om continue verificatie en validatie van de design te doen ten opzichte van de systeem modellen en requirements, bij voorkeur zoveel mogelijk in de virtuele wereld. Fouten en verbeter potentiaal worden hiermee eerder ontdekt in de levenscyclus van een product ontwikkeling.

3. Polarion RM (Marco Peters)
Als onderdeel van het Application Lifecycle Management product Polarion ALM biedt Polarion RM (Requirements Management) een solidate basis voor het schrijven, beheren en traceable maken van requirements. Door het open karakter van het product samen met de andere modules (waaronder Test Management) is het de ideale oplossing voor het bouwen van een ALM orchestration platform.

 

Introductie sprekers
Piet van Dongen
16 jaar werkzaam bij Siemens Digital Industries Software Business Development met focus op Machine Building.

Stefan Hovens
Business Consultant. Helping customers in the high tech manufacturing domain to realize/mature their digital enterprise with the Siemens portfolio. Special focus on Configurator Management, Manufacturing Engineering.

Marco Peters
Bekleedt binnen Siemens Industry Software de rol van EMEA Polarion Presales Consultant. Na eerst 12 jaar ervaring te hebben opgedaan met het software ontwikkelvak bij verschillende mechatronen in het Zuiden van Nederland is hij daarna meer betrokken geraakt bij de automatisering en ondersteuning van processen door het toepassen van digitale middelen. Sinds 2013 is Marco verantwoordelijk geweest voor de in gebruik name van verschillende Application Lifecyle Management oplossingen bij klanten waaronder Polarion ALM van Siemens.

Je bent deze avond vanaf 18:30u welkom bij Relatics in Ridderkerk, voor broodjes wordt gezorgd. Meldt je snel aan via deze link!