Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Netwerkbijeenkomst 17 december - Can you fall in love with a robot?

Deze avond zal futuroloog Mike van Rijswijk zijn kijk geven op de vraag: "Can you fall in love with a robot"? En interessant onderwerp en mogelijk een aardig gespreksonderwerp tijdens de feestdagen!?

Mike van Rijswijk zegt hierover: "Ik verwacht van wel! Omdat je waarschijnlijk nog nooit een sociale robot van dichtbij hebt gezien, zal je je daar nu nog weinig bij kunnen voorstellen. Het is ook lastig, omdat er nog maar zeer weinig sociale robots te vinden zijn. Maar je kunt er wel al over fantaseren. Wat zou bijvoorbeeld de impact zijn op de gezondheidszorg? Of de samenleving? Voegt het iets toe of is het een bedreiging? Zullen robots in de toekomst een vast onderdeel zijn in de zorg?"

Als Futuroloog zie ik de wereld net iets anders dan de gros van de maatschappij. Met mijn ervaring en bijzondere blik op innovaties adviseert ik al meer dan 20 jaar bedrijven in Nederland. Als co-founder van The Innovation Playground in Roermond geef ik de toekomst vorm door mijn visie om te zetten in concrete innovaties. Hierdoor ben ik betrokken bij meerdere bedrijven en ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van verschillende start-ups. Met deze ervaring, visie en passie in mijn vak heb ik een bevlogen verhaal als spreker waarmee ik iedereen een bijzonder kijkje geef in de toekomst.

Biografie
Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie en zag met de komst van internet veel kansen voor het bedrijfsleven. In deze tijd was hij met deze kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties verantwoordelijk voor projecten bij toonaangevende bedrijven zoals TPG Post, Vodafone, KPN, Funda en Amstel Gold Race.

 Mike van Rijswijk is vanaf die tijd koploper gebleven op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties. In 2003 ontwikkelde Mike voor TPG Post de eerste online postkaartapplicatie, in 2004 reisde hij af naar Zweden om de ontwikkelingen te onderzoeken van de digitale pen en in 2005 stond hij naast de allereerste 3D printer die zijn intrede maakte. Mike liet Nederland in 2009 kennismaken met het eerste Augmented Reality product en liet hij Nederland live kennismaken met de Google Glass. 

In 2014 laat hij Nederland kennismaken met sociale robotica door de robot NAO als een van de eerste naar Nederland te brengen. Kort daarop introduceerde hij Pepper als eerste in Nederland die officieel is ingeschreven als burger van Roermond op 6 juli 2016.

Je bent deze avond vanaf 18:30u welkom bij Altran in Eindhoven, voor broodjes wordt gezorgd. Meldt je snel aan via deze link!