Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Aanstaande evenementen

De volgende evenementen staan binnenkort op de agenda:

Van 14.05.2018 08:00 tot 14.05.2018 18:00
Bij Scorpius 90, Beukenhorst Zuid, 2132 LR Hoofddorp, Nederland Categorieën: INCOSE Nederland Labels: system architecting, James Martin, Workshop
Op 14 mei komt James Martin voor de zevende keer een workshop geven voor INCOSE-NL. Het betreft dit keer een ééndaagse, engelstalige workshop over systeemarchitectuur. In een dag leer je hoe systeemarchitectuur bijdraagt aan een beter begrip van het probleemdomein en daarmee betere ontwerpbeslissingen. En hoe systeemarchitectuur helpt ontwerpactiviteiten te structureren en inzicht te geven in doel en scope van complexe projecten.
Van 15.05.2018 19:00 tot 15.05.2018 22:00
Bij Categorieën: INCOSE Nederland Labels: Netwerkbijeenkomst
Quantum computers zijn gebaseerd op quantummechanische principes. Het maken van zo'n systeem vereist het uiterste van thermische-, elektrische- en software engineering. In deze presentatie legt Richard Versluis van TNO uit hoe een quantum computer werkt, welke technologie nodig is om er een te maken, en waar de uitdagingen liggen in de toekomst van de quantum computer.
Op 14.06.2018
Bij Boschdijkstraat 45, 5211 VD 's-Hertogenbosch, Nederland Categorieën: INCOSE Nederland, systems architecting, techwatch Labels: symposium
14 juni organiseren INCOSE-NL en Techwatch samen een dagvullend System Architecting event. Vooraanstaande sprekers uit zowel de bouw- en infra als uit de high-tech wereld presentaties en workshops verzorgen over Systems Engineering en Systems Architecting.