Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

22 Maart - ALV + INCOSE SE Visie 2035

Deze avond starten we met de eerste ALV van 2022 waarna we ons, onderleiding van Paul Schreinemakers, verdiepen in de INCOSE SE Visie 2035.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering behandelen we onder andere het financiele jaarverslag 2021, de plannen voor 2022 én gaan we in op de visie, missie en strategie van INCOSE-NL.

Aansluitend neemt Paul Schreinemakers ons mee door de INCOSE SE Visie 2035 die tijdens International Workshop 2022 is gepresenteerd. Hoe kijkt INCOSE naar de toekomst en welke rol kan Systems Engineering spelen in het nemen van de juiste keuzes bij actuele complexe vraagstukken? Nu al nieuwsgierig? Ga dan naar de website van INCOSE Central. De INCOSE SE Visie 2035 is online integraal beschikbaar.

In deze visie wordt onder andere ingegaan op de volgende zaken:
- Wat gebeurt er in de wereld om ons heen dat voor system engineers van belang kan zijn?
- Wat voor impact hebben model-gebaseerde methoden, kunstmatige intelligentie, virtuele realiteit en andere technologiën op de werkwijze van ingenieurs in de toekomst?
- Wat voor verandering kan de samenwerking van ingenieurs met project, business, milieu, economie en ecologie collega's betekenen voor grote complexe projecten?
- Hoe gaan we zoiets aanpakken, en voor wie is deze visie van belang?

Paul zal 22 maart, op interactieve wijze, het gesprek met ons aangaan. Wat betekent de INCOSE SE Visie 2035 vanuit het perspectief van Systems Engineering in Nederland? En wat is eigenlijk de stand van Systems Engineering in Nederland? De doelstelling is om gezamenlijk deze vraagstukken vast te pakken en start te maken met het beschrijven van de toekomst van Systems Engineering in Nederland!

Paul Schreinemakers, oprichter van How2SE, is al ruim 20 jaar actief binnen INCOSE-NL én INCOSE International in verschillende rollen en kan als geen ander de visie van INCOSE vertalen naar het toepassen van Systems Engineering in Nederland.

Met het wegvallen van de maatregelen omtrent Covid-19 kunnen we weer een fysieke bijeenkomst organiseren, hiervoor hebben we een locatie gevonden bij Ridderkerk. Daarnaast blijft het mogelijk om online deel te nemen. Aanmelden is mogelijk via deze link. Graag aangeven of je online wilt deelnemen of naar locatie komt, door te kiezen voor het juiste toegangsbewijs.

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de webinar volgt een tweede mail met daarin een link naar de online vergadering.