Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

19-10 Netwerkbijeenkomst - SE in de Energiemarkt

Deze avond zullen sprekers uit verschillende bedrijven hun ervaringen delen met betrekking tot het gebruik van SE binnen Energieprojecten.

Het betreft uiteenlopende ervaringen vanuit Omexom, Tennet, EQUANS (tot voor kort ENGIE) en Liander, waarbij verschillende aspecten van Systems Engineering worden belicht. Na de presentatie volgt een plenaire discussie met de presentatoren over SE binnen Energieprojecten. Hieronder volgt een beschrijving van de sprekers en hun onderwerp.

Rembrandt Koops
Rembrandt is, na een lange carrière als Rail Systems Engineer, werkzaam als adviseur Systems Engineering bij TenneT. Hij deelt deze avond zijn ervaringen met het gebruik van Systems Engineering binnen TenneT aan de hand van een aantal projecten, zoals Offshore Grid Connection Systems (Programma 2GW) en Onshore Vernieuwing Schakelstations projecten ( Programma Dare to be digital.)

Michel Neleman (EQUANS) en Miels Even (Liander)
Beide werkzaam als Manager Projectbeheersing. EQUANS, voorheen ENGIE, is internationaal marktleider in de technische dienstverlening. Netbeheerder Liander beheert het energienetwerk in een groot gedeelte van Nederland.

Gezamenlijk werken zij aan het 10-jarige programma Stationswerken. Het programma bestaat uit het ontwerpen en ombouwen van minimaal 1350 Middenspanningsruimtes in Noord-Oost Nederland. Waarbij het aanrakingsveilig maken van open 10KV installaties en het intelligent maken van Middenspanningsruimtes de meest voorkomende opdrachten zijn.

Zij vertellen over de manier waarop zij Systems Engineering implementeren en de gezamenlijke zoektocht over hoe Systems Engineering kan helpen te sturen in een programma.

Michel Hamers (Omexom)
Michel is, na een carrière als engineer, technisch project leider, Project Manager en Manager of Projects, werkzaam als Business Unit Manager bij Vinci Energies waar hij leiding geeft aan de projecten groep. Michel deelt deze avond zijn visie op hoe Systems Engineering essentieel is om tijdig en betrouwbaar de uitdagingen die de energie transitie ons stelt het hoofd te bieden.

Deze avond wordt op locatie georganiseerd. De exacte locatie volgt zo spoedig mogelijk. We hopen jullie die avond in grote getale te mogen begroeten! Aanmelden kan via deze link.