11 Februari - Een dubbel dikke webinar
Deze avond bieden wij een uitgebreider programma dan anders, met twee presentaties en aansluitend een break out sessie.
Op donderdagavond 11 februari staat onze eerste webinar van 2021 gepland, met deze keer aangepast programma. Twee presentaties en aansluitend de mogelijkheid om gezamenlijk verder in te gaan op de gepresenteerde onderwerpen. De presentaties worden verzorgd door Dries van Heusden (Elefant projecten) en Edwin Hakkennes (Technolution).
De onderwerpen van deze avond:
Dries van Heusden deelt zijn ervaringen uit het project "De Cuyperstrap".
De Cuyperstrap is een fysieke verbinding tussen de Cuypershal van Amsterdam Centraal Station (CS) en de distributiehal van het ondergrondse metrostation NZL CS. Het project bestaat uit een vaste trap met 35 treden en een roltrap. De complexiteit van het project ligt in de omgeving, zowel fysiek als administratief. De trappen komen onder een historisch monument, in het bouwbekken van de NZL, bij metrostation CS en worden overgebracht naar verschillende funderingsdieptes.
De trap bevindt zich aan weerszijden van het brandcompartiment van het gebouw. In de stuurgroep is een groot aantal stakeholders vertegenwoordigd, waaronder VRA, V&OR, GVB, NS en ProRail. Ook de Welzijns- en Monumentencommissie van Rijksmonumenten is op planologisch niveau betrokken.
De cuyperstrap is met andere woorden een enorme SE uitdaging, Sluit aan en beleef mee hoe deze uitdagingen zijn opgelost met alle bovenstaande uitdagingen.
Edwin Hakkennes deelt met ons zijn ervaringen met de ontwikkelling van de "Mapper Datapad".
De Mapper litho tool was bedoeld om chips te belichten, net zoals met een ASML machine, maar dan met elektronen in plaats van fotonen. Elektronen hebben een nog veel kleinere golflengte dan EUV fotonen, wat zou moeten kunnen leiden tot nog kleinere structuren. Fotonen laten zich tegenhouden door spiegels of dia’s (reticles), maar elektronen niet. Daarom is een data-pad ontwikkeld, wat de elektronenbundels kan besturen. De presentatie beschrijft hoe de patronen van disk (het equivalent van het reticle) uiteindelijk op de fotolak van de wafer terecht komen, en de afwegingen die daarbij gemaakt zijn.
Wie zijn onze sprekers:
Dries is afgestudeerd op het gebied van stadsplanningen en architectuur aan de faculteit Bouwkunde van de TU/Eindhoven. Hij heeft bij verschillende bouwkundige bedrijven gewerkt, waaronder BV Articon. Daarnaast is hij als freelance projectmanager werkzaam geweest in verschillende grote projecten bij de gemeente Amsterdam, zoals de Noord-Zuidlijn, De Entree, Marktboxen Waterlooplein, de volautomatische parkeergarage onder de Vijzelgracht, de Cuyperspassage en in de gemeente Utrecht het project City Skydiving.
Edwin studeerde Elektrotechniek aan de TUDelft vanaf 1990. Bij de vakgroep Computer Architectuur en Digitale Techniek studeerde hij af op een vorm-herkennend systeem voor de toepassing in een robot-vinger. Aansluitend promoveerde hij in 1999 bij dezelfde vakgroep op het proefschrift “Multimedia Hardware Accelerators”.
Daarna ging hij bij de Nederlandse tak van Zarlink Semiconductor aan de slag, waar hij werkte aan dedicated timing ICs voor telecommunicatie. Vanaf 2003 verdiept hij zich bij Technolution in systeem-ontwerpen en detail-ontwerpen met behulp van high-end FPGAs. Edwin heeft aan uiteenlopende beeldverwerkende systemen gewerkt; van röntgen detectoren voor Philips Medical tot het complete datapad van de Mapper lithografie machine. Over dit laatste zal zijn presentatie gaan.
Rode draad is de hoge verwerkingssnelheid van de gegevens, gecombineerd met bewezen correcte oplossingen. Binnen Technolution is Edwin mede verantwoordelijk voor de FPGA discipline.
Aanmelden voor deze avond kan via onze website. Volg daarvoor deze link. Hopelijk tot dan!