Please download and install the latest AcyMailing version otherwise the Toolbox plugin will NOT work

Serie workshops Agile en SE door Synergio - Incose

Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Serie workshops Agile en SE door Synergio

Agile werken
In de software industrie zien we een enorme groei en adoptie van agile werken. Bij agile staan wendbaarheid, samenwerking, leren en innovatie centraal.

Agile heeft een onmiskenbare boost gegeven aan onder andere productiviteit, time-to-market en kwaliteit binnen de software industrie (Spotify, TomTom, Philips, Amdocs, Swisscom). Is dit ook mogelijk voor de hardware industrie, zoals de maakindustrie, publieke infra, bouw, medische industrie, etc.? En welke elementen van Agile zijn geschikt om in het SE proces op te nemen? 

Synergio organiseert een serie workshops over Agile en Systems Engineering, met verschillende thema's. 

Hierin staan de volgende vragen centraal:

  • Wat kunnen we leren van agile in de software industrie?
  • Wat betekent dit voor de Systems Engineering benadering in de hardware industrie?
  • Hoe kunnen we het succes van agile in de software industrie het succes van agile en Systems Engineering in de hardware industrie maken?

In iedere workshop wordt behandeld hoe een reeds behaald succes uit de software wereld effectief kan worden toegepast in complexe, vaak langlopende projecten voor de ontwikkeling van hardware. Tijdens de interactieve workshop wordt iedereen uitgedaagd om kennis op te doen en te delen met de groep. De eerste 4 workshops die zijn gepland hebben de volgende thema’s:

  1. Mindset: agile vs waterval (17 mei)
  2. Levering klantwaarde: incrementele vs stage gate oplevering (31 mei)
  3. Inrichting organisatie: value stream vs projectorganisatie (14 juni)
  4. Productiviteit: agile voorspelbaarheid vs uitvoering conform plan (28 juni)

Praktische informatie
De workshops starten om 18:00 uur met broodjes en eindigen om 22:00 uur.

Aan iedere workshop kunnen maximaal 25 tot 30 personen deelnemen. Schrijf je dus snel in wanneer je geïnteresseerd bent en geef aan welke workshop(s) je voorkeur hebben. Stuur je gegevens (voornaam, achternaam, email) via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. link.

Nadere details over de workshops (locatie) volgen binnenkort.