link

Welkom op de website van INCOSE Nederland.

INCOSE staat voor: International Council on Systems Engineering. INCOSE is een non-profit vereniging opgericht in 1990 met als doel het bevorderen van de toepassing en ontwikkeling van Systems Engineering. Systems Engineering is een integrale en gestructureerde aanpak voor het realiseren van succesvolle systemen. Systems Engineers worden vaak ingezet bij het ontwerp van complexe systemen zoals vliegtuigen, treinen, auto's, software, defensieonderdelen, infrastructuur, etcetera.  Het besef dat Systems Engineering een veel breder toepassingsgebied heeft en van nut kan zijn voor allerlei type systemen - denk ook aan complexe processen en organisaties - was de aanleiding om INCOSE op te richten. 

INCOSE Nederland maakt deel uit van INCOSE International. In Nederland heeft INCOSE meer dan 400 leden. Lees hier meer over ons.

Het laatste nieuws

Netwerkbijeenkomst 18 februari - SE bij de Botlekbrug

In deze lezing wordt een inkijkje gegeven in de integratie van de Havenspoorlijn over de Nieuwe Botlekbrug. Dit betekende niet alleen de integratie van systemen, maar ook de integratie van werkwijzen SE, modaliteiten en wetgeving in een bestaand project. Wat bracht dit met zich mee en leverde het op? Dat hoort u bij deze lezing.

Lees meer

Bezoek testcentrum Vanderlande + ALV (27 oktober 2016)

Op 27 oktober wordt er een korte ALV gehouden met als thema's de begroting 2017 en de contributie 2017 . Tijdens deze avond wordt ook een bezoek gebracht aan het testcentrum van Vanderlande. In dit centrum worden alle type tests, van protoype testen tot duurtesten van componenten vlak voor marktintroductie, uitgevoerd.

lees meer

 

2 daagse workshop "Systems Thinking " met James Martin

Het is al weer bijna 2 jaar geleden dat 'SE goeroe' James Martin bij ons in Nederland was voor een workshop. Omdat deze workshop toen zeer goed is ontvangen en zeer velen aangaven dat een 1 daagse workshop toch erg kort was, zijn we zeer verheugd dat James Martin dit keer een 2-daagse workshop wil geven.

lees meer

Air, Land, See Systems Engineering Tour

De Air, Land, Sea Systems Engineerings Tour vindt plaats van 12 t/m 14 september. Op 13 september komt deze in Amsterdam bij IBM, de inschrijving is geopend. Onder andere de volgende sprekers komen, Paul Schreinemakers (How2SE), Richard Beasley (Rolls Royce, UK) en Claire Ingram (University UK). 

Voor details over het programma en voor het inschrijven, klik hier

Voor details over de sprekers, klik hier